Δολοφονία παιδιών και ενηλίκων Παλαιστινίων σε αργή κίνηση με το όπλο της λιμοκτονίας

Δολοφονία παιδιών και ενηλίκων Παλαιστινίων σε αργή κίνηση

με το όπλο της λιμοκτονίας

Ακολουθεί μια πραγματική ανάλυση:

– Παιδιά πεθαίνουν λόγω αφυδάτωσης και η κλιμακούμενη πείνα θα μπορούσε να σκοτώσει χιλιάδες μέσα σε λίγες ημέρες, αν δεν εισέλθει περισσότερη βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. 96 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και 172 τραυματίστηκαν μέσα σε 24 ώρες.

– Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάιντεν είπε, γλύφοντας ένα παγωτό, ότι ελπίζει πως “μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε κατάπαυση του πυρός”. Επίσης, κάλεσε το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο χρηματοδότησης που θα “βοηθήσει το Ι. να αμυνθεί” και θα περικόψει μόνιμα τα αμερικανικά κονδύλια για την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιουςπρόσφυγες (UNRWA).

– Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι δεν θα πιεστεί να τερματίσει “πρόωρα” την επίθεση του Ι.

– Το γενοκτονικό λεγόμενο κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει μεγάλα τμήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας παρά την επιδείνωση των συνθηκών και να πυροβολεί ανθρώπους που τρέχουν για να προλάβουν τα ελάχιστα τρόφιμα που φέρνουν φορτηγά.

– ΡΕ ΔΕ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΧΟΥΘΙ

– Ισραηλινοί βομβαρδισμοί δολοφόνησαν τρεις Παλαιστίνιους οι οποίοι περίμεναν βοήθεια κοντά στην Πόλη της Γάζας, και τραυμάτισαν άλλους έξι στη συνοικία Σεΐχ Ιτζλίν στη νότια Πόλη της Γάζας. Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν επίσης στοχεύσει και άλλες γειτονιές στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα πολλά ακόμη θύματα. Οι γειτονιές που έχουν στοχοποιηθεί περιλαμβάνουν τις συνοικίες Ταλ Αλ Χάουα, Ζεϊτούν και Σάμπρα. Οι Παλαιστίνιοι στο βορρά έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή οδό Αλ Ρασίντ περιμένοντας απεγνωσμένα τρόφιμα.

– Η αβεβαιότητα παραμένει σχετικά με μια πιθανή εκεχειρία μεταξύ των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων και του Ι., με αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Κατάρ να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα. Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε το βράδυ της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2024 ότι η οργάνωση δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη πρόταση για κατάπαυση του πυρός.

– Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκεχειρία θα μπορούσε να διαρκέσει έξι εβδομάδες και θα επέτρεπε την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων σε ορισμένα τμήματα της βόρειας Γάζας και μια σημαντική αύξηση της παροχής βοήθειας.

– Μια πηγή της Χαμάς δήλωσε επίσης νωρίτερα ότι η συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ανταλλαγή 400 Παλαιστίνιων κρατουμένων με 40 ομήρους που κρατούνται στη Γάζα.

– Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Έντονες μάχες αναφέρθηκαν επίσης στον προσφυγικό καταυλισμό Φαράα.

– Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ δήλωσε ότι 576.000 άνθρωποι στη Γάζα, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού, βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού.

– Η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ, OCHA, αναφέρει ότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις αρνούνται συστηματικά την πρόσβαση στη βόρεια και νότια Γάζα και ότι οι αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας δέχονται πυρά.

– Οι ψηφοφόροι στην αμερικανική πολιτεία του Μίσιγκαν, όπου ζει μια μεγάλη αραβοαμερικανική κοινότητα, συμμετέχουν στις προκριματικές εκλογές για τις προεδρικές εκλογές, όπου πολλοί δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν “αδέσμευτα” για να εκφράσουν την οργή τους για τη σταθερή υποστήριξη του προέδρου Μπάιντεν στον πόλεμο του Ι. κατά της Γάζας.

– Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι έπληξε τη στρατιωτική βάση Μερόν στο βόρειο Ισραήλ, με τις ισραηλινές δυνάμεις να δηλώνουν ότι απάντησαν με έναν γύρο πλήγματα στο Λίβανο. Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης και ζήτησαν διπλωματική λύση στην αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ι.-Λιβάνου.

– Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων στο Ντέιρ Ελ Μπάλαχ, στο κέντρο της Γάζας.

– Δεκαοκτώ σοροί ανασύρθηκαν από την περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ μετά την αποχώρηση των ισραηλινών τεθωρακισμένων από την περιοχή. Ελεύθεροι σκοπευτές εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέσεις στις στέγες των γύρω κτιρίων.

– Οι σοροί που συλλέγονται από την ανατολική πόλη Χαν Γιούνις αποστέλλονται στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας στη Ράφα λόγω δυσκολιών στη μεταφορά τους στο νοσοκομείο Νάσερ.

– Το νοσοκομείο της βόρειας Γάζας Αλ Άουντα, μία από τις λίγες εν μέρει λειτουργούσες υγειονομικές εγκαταστάσεις που έχουν απομείνει στο βορρά, αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις αφού δύο από τις χειρουργικές του αίθουσες στοχοποιήθηκαν και καταστράφηκαν. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ιατρικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τη μαιευτική και τη γυναικολογία έχουν σταματήσει εντελώς, ενώ πρέπει να ακυρωθούν και όλες οι ορθοπεδικές και πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη διάσωση των άκρων των τραυματισμένων Παλαιστινίων. Ήταν το μοναδικό νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα για ορθοπεδικές επεμβάσεις. Δεν υπάρχει άλλο εναλλακτικό μέρος στη βόρεια Γάζα ή στην Πόλη της Γάζας, επειδή τα νοσοκομεία του υπουργείου Υγείας έχουν τεθεί εντελώς εκτός λειτουργίας

 Καθώς συνθήκες πείνας επικρατούν στο βόρειο τμήμα της Γάζας, οι Παλαιστίνιοι έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος ενός μεγάλου δρόμου ελπίζοντας σε πιθανές παραδόσεις βοήθειας, οι οποίες έχουν επιβραδυνθεί με το σταγονόμετρο.

Καθόμαστε εδώ στη μέση του πολέμου στο κρύο“, είπε ένας Παλαιστίνιος. “Ποτέ δεν χρειάστηκε να το κάνουμε αυτό. Είμαστε εδώ για να περιμένουμε βοήθεια και να μαζέψουμε ό,τι μπορούμε για να ταΐσουμε τα παιδιά μας και να γεμίσουμε τα άδεια στομάχια μας“.

 Τα παιδιά στη Γάζα βρίσκονται στα πρόθυρα της λιμοκτονίας, ενώ η επισιτιστική βοήθεια βρίσκεται ακριβώς στην άλλη πλευρά των συνόρων, όπου έχουν φτιάξει οι φασίστες έποικοι παιδικές χαρές για τα μαλακιστήρια τους.

– Αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στη Γάζα είναι η δολοφονία παιδιών σε αργή κίνηση. Δεν έχει απομείνει σχεδόν καμία βοήθεια και τίποτα δεν φτάνει σε αυτά. Την ίδια στιγμή, τα φορτηγά γεμάτα τρόφιμα κάθονται κυριολεκτικά μερικά χιλιόμετρα μακριά και περιμένουν.

– Μια ρουκέτα εξερράγη αργά την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου προς την πλευρά ενός πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στις ακτές της Υεμένης. Η επίθεση έρχεται καθώς οι Χούθι συνεχίζουν μια σειρά επιθέσεων στη θάλασσα με αφορμή τον πόλεμο του Ι. στη Γάζα και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, με το κράτος της ελλάδας επικεφαλής της επιχείρησης, να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές προσπαθώντας να τους σταματήσουν.

Το κέντρο United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) του βρετανικού στρατού, το οποίο εποπτεύει τη ναυτιλία στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι η επίθεση συνέβη περίπου 110 χιλιόμετρα (70 μίλια) από τις ακτές της λιμενικής πόλης Χοντέιντα, που ελέγχεται από τους Χούθι.

– Η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Ambrey ανέφερε ότι το πλοίο που είχε στοχοποιηθεί φαίνεται να ήταν ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία Νήσων Μάρσαλ, ελληνικής ιδιοκτησίας, που βρισκόταν στην περιοχή εκείνη την ώρα. Χύδην το αρχ… Ένα άλλο πλοίο, δεξαμενόπλοιο χημικών με σημαία Παναμά, ιδιοκτησίας των Εμιράτων, βρισκόταν επίσης σε κοντινή απόσταση.

– Η Ράφα αντιμετωπίζει περισσότερες “συστηματικές” επιθέσεις καθώς η ισραηλινή χερσαία επίθεση πλησιάζει. Η εκστρατεία βομβαρδισμών συνεχίζεται σε όλη τη Γάζα μαζί με βαρύ πυροβολικό βομβαρδισμό του ανατολικού τμήματος της πόλης Ράφα. Γίνεται όλο και πιο ορατό αυτή τη στιγμή ότι η Ράφα κινδυνεύει. Δεν έχουμε να κάνουμε με σποραδικές επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες, αλλά είναι πιο συστηματικές αυτή τη στιγμή σε ορισμένες περιοχές.

Ο ισραηλινός στρατός στόχευσε ένα σπίτι και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια δύο παιδιά. Κάτω από τα χαλάσματα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι και εθελοντές της πολιτικής άμυνας, τραυματιοφορείς και ντόπιοι έχουν σπεύσει στην περιοχή για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Κάποιος από το σημείο είπε ότι τα σπίτια ήταν γεμάτα από οικογένειες εκτοπισμένων που είχαν απομακρυνθεί από την Πόλη της Γάζας τις τελευταίες εβδομάδες και επίσης μια άλλη οικογένεια εκτοπισμένων που είχε απομακρυνθεί από την πόλη Χαν Γιούνις κατά την έναρξη της χερσαίας εισβολής.

 Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, μεταξύ άλλων στον καταυλισμό Μπαλάτα και στις πόλεις Τζενίν, Μπιρζάιτ και Αζούν. Συνέλαβαν 19 ακόμη Παλαιστίνιους καθώς εισέβαλαν στην πόλη Γιάτα, ανατολικά της Χεβρώνας.Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στη Βηθλεέμ.

– Μία από τις πιο σφοδρές ισραηλινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Τζενίν. Αν και οι δυνάμεις του κατοχικού στρατού έχουν πλέον αποχωρήσει από τον προσφυγικό καταυλισμό, εισέβαλαν σε δεκάδες σπίτια και κατέστρεψαν με μπουλντόζες τις υποδομές του.

– Η βόρεια Γάζα δέχεται τριπλάσιο αριθμό επιθέσεων κατά των ισραηλινών δυνάμεων σε σύγκριση με τη νότια.

Διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις αναφορές του Ι. ότι οι μάχες στην περιοχή Ζεϊτούν της Πόλης της Γάζας ήταν μικρής κλίμακας την Τρίτη, δύο παρατηρητές πολέμου δήλωσαν ότι Παλαιστίνιοι μαχητές πραγματοποίησαν 16 επιθέσεις εναντίον ισραηλινών δυνάμεων – μεταξύ των οποίων και μία που αφορούσε πύραυλο από μαχητικό αεροσκάφος F-16 που ήταν παγιδευμένος ως αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

– Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) και το Πρόγραμμα Κρίσιμων Απειλών (CTP) – αμφότερα δεξαμενές σκέψης με έδρα τις ΗΠΑ – αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός κατασκευάζει τρεις “προωθημένες βάσεις επιχειρήσεων” κοντά στη θέση ενός δρόμου που φτιάχνεται για να χωρίσει το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από το νότιο.

Επικαλούμενοι αναφορές ισραηλινών “δημοσιογράφων” που είναι ενσωματωμένοι στο στρατό του Ι. στη Γάζα, οι παρατηρητές δήλωσαν ότι το σχέδιο είναι να διαμελιστεί η Λωρίδα με έναν καλά ελεγχόμενο ισραηλινό στρατιωτικό αυτοκινητόδρομο.

Ο δρόμος και οι προωθημένες επιχειρησιακές βάσεις λέγεται ότι θα επιτρέψουν “τουλάχιστον ένα ακόμη έτος” ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα.

[Στις φωτογραφίες παιδιά ψάχνουν στα σκουπίδια και τα χαλάσματα μήπως βρουν κάτι φαγώσιμο]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*