Γάζα: νοσοκομεία-παγίδες μαζικής δολοφονίας Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό κατοχής

Από το 1948 έως σήμερα, το λεγόμενο “κράτος του Ισραήλ” ένα και μοναδικό στόχο έχει: να αφανίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Παλαιστινίων: ΩΣ ΕΔΩ!

Κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα δολοφόνοι, βασανιστές και σαδιστές, οι ισραηλινοί, στη συντριπτική πλειονότητά τους, αποτελούν είτε έμμεσα είτε άμεσα τον εκτελεστικό βραχίονα της αποικιοκρατικής λευκής και φασιστικής “δύσης” που έχει ρημάξει επί αιώνες τους αυτόχθονες πληθυσμούς σε όλο τον πλανήτη. Όποιος άνθρωπος δεν έχει καταλάβει ακόμη τη βαρβαρότητα που εκτυλίσσεται στην Παλαιστίνη μάλλον δε θα καταλάβει ποτέ και τίποτα. Αν ο χημικός και συγγραφέας αντιφασίστας Πρίμο Λέβι, με ιταλοεβραϊκή καταγωγή δεν είχε αυτοκτονήσει το 1987, δεν είναι απίθανο να αυτοκτονούσε σήμερα.

Τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης και θανάτου, αργού ή ακαριαίου

– Ισχυρά πυρά αρμάτων μάχης και πολυβόλων καθώς ο ισραηλινός στρατός εισέρχεται στο νοσοκομείο Νάσερ στη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας, Ράφα, αφού διέταξε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση και όσους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους είχαν καταφύγει σ’ αυτό να το εκκενώσουν. [Συνημμένο μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος του σχετικού βίντεο]

– Η “έξοδος” από την ακόμη πιο νότια πόλη, Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, αρχίζει καθώς ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά του πυροβολικού πριν από μια ακόμη δολοφονική χερσαία επιχείρηση στην πόλη που κάποτε χαρακτηριζόταν “ασφαλής ζώνη”.

– Το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις, η μεγαλύτερη λειτουργούσα ιατρική εγκατάσταση εκεί, βρίσκεται υπό ισραηλινή πολιορκία εδώ και εβδομάδες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέταξαν την εκκένωση του νοσοκομείου, αλλά χιλιάδες άνθρωποι παρέμεναν παγιδευμένοι καθώς αναμενόταν η εισβολή του κατοχικού στρατού. Στους παγιδευμένους περιλαμβάνονταν περίπου 300 άνθρωποι ιατρικό προσωπικό, σχεδόν 450 ασθενείς, πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση, και περίπου 10.000 εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από τον πόλεμο σε άλλα μέρη.

– Περισσότεροι από 10 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τα πυρά ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών τις προηγούμενες μέρες στις πύλες του νοσοκομείου και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν. Ένα μικρό κορίτσι πέθανε καθώς το Ι. εμπόδισε να φτάσουν στο νοσοκομείο οι απαραίτητες φιάλες οξυγόνου.

– Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, οι κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις εξανάγκασαν έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο να μπει με τις χειροπέδες στο νοσοκομείο για να πει στους ανθρώπους να φύγουν, “αλλιώς οι ισραηλινοί θα το ανατινάξουν”. Όταν βγήκε έξω, ισραηλινοί στρατιώτες τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Νοσηλευτές τον έθαψαν γρήγορα σε μια αυλή υπό τις ριπές όπλων.

– Αφού επί ημέρες οι κατοχικές δυνάμεις διέταζαν και έβριζαν με μεγάφωνα όσους βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο “Βγείτε έξω!”, “Βγείτε έξω ζώα”, την επόμενη μέρα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, βομβάρδισαν την κεντρική είσοδο και το ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου και εξανάγκασαν μεγάλο αριθμό εκτοπισμένων να το εκκενώσουν. Σε ένα σημείο ελέγχου απήγαγαν δεκάδες νέους, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφους και ιατρικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της εξόδου τους, μια στρατιωτική μπουλντόζα τους επιτέθηκε, αναγκάζοντας ορισμένους να επιστρέψουν ξανά στο νοσοκομείο, εξακολουθώντας να είναι πολιορκημένοι. Εκείνοι ζήτησαν από την Ερυθρά Ημισέληνο να τους διασώσει και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού και δεκάδων σοβαρά τραυματιών.

– Κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν, χωρίς φαγητό και πόσιμο νερό, παρά τις συνεχείς φονικές επιθέσεις ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών. Η ισραηλινή κατοχή όμως πυροβολούσε σε όλη τη διαδρομή εναντίον τους.

– Το Ι. έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του ιατρικού προσωπικού και ηλικιωμένων ασθενών στο δεύτερο νοσοκομείο της Χαν Γιούνις, το Αλ Αμάλ, στην οποία είναι πεσμένοι στα γόνατα με χειροπέδες πισώπλατα, εμφανίζοντάς τους ως “τρομοκράτες“. Την ίδια μέρα ο κατοχικός στρατός ανατίναξε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στη γειτονιά Αλ Αμάλ, στην ίδια πόλη.

– Η Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης (PRCS) ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Αλ Αμάλ, ενώ έχει εισβάλλει πολλές φορές στο κέντρο διοίκησης, έχει καταστρέψει τμήματα του κτιρίου και έχει εμποδίσει την παράδοση φιαλών οξυγόνου, με αποτέλεσμα τον θάνατο-δολοφονία τριών ασθενών. Το Ι. έχει διαπράξει ανάλογες σφαγές σε όλα τα νοσοκομεία της Γάζας, αλλά και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της Αλ Κουντς.

– Οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ράφα ανάγκασαν κάποιους από τους ήδη πολλαπλά εσωτερικούς πρόσφυγες να φύγουν προς το Ντέιρ Αλ Μπάλαχ, τον καταυλισμό Νουσεϊράτ και βορειότερα, όπου η πείνα, οι ασθένειες και οι βάναυσες αεροπορικές επιδρομές στην κυριολεξία θερίζουν. Πρόκειται για περίπου 1.5 εκατομμύριο Παλαιστίνιους, από τους οποίους οι μισοί είναι παιδιά.

– Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι διεθνείς “ανθρωπιστικές οργανώσεις” δεν πήγαν σ’ αυτά τα δύο νοσοκομεία για πάνω από 2 εβδομάδες με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν “λόγω των συγκρούσεων”. Λένε ΨΕΜΜΑΤΑ. Πρόκειται για οργανισμούς παγκόσμιους και θεσμικούς που συνδέονται άμεσα με όλα τα κράτη-τρομοκράτες, και με αυτό το σιχαμερό κράτος στο οποίο ζούμε, τα οποία εδώ και 4 μήνες δολοφονούν με όλα τα μέσα Παλαιστίνιους άνδρες, γυναίκες, παιδιά σε όλη την Παλαιστίνη. Και, περιμένουν σαν κοράκια να εμφανιστούν στο μέλλον -ελπίζοντας ότι κάποιοι λίγοι Παλαιστίνιοι θα έχουν μείνει ζωντανοί-, ντυμένοι “ανθρωπιστές” για να αρπάξουν τον πακτωλό χρημάτων από τους δολοφόνους που είναι αφεντικά τους: Βορειαμερικανοί, ευρωπαίοι, ισραηλινοί, πρώην ή νυν πολιτικοί, πολυεκατομμυριούχοι και λοιπές σαβούρες της ανθρωπότητας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*