Συντρόφισσες/οι του Σερζ: κάλεσμα για δράσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο

Κάλεσμα για δράσεις: Είμαστε όλες/όλοι συντρόφισσες/οι του Σερζ

Τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές, ο σύντροφός μας Serge βρίσκεται σε κώμα εδώ και 15 ημέρες και η πρόγνωσή του είναι ακόμη αβέβαιη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους/ες τους/ις συντρόφους/ισσες που με την άμεση παρέμβασή τους τον κράτησαν στη ζωή και εκείνους /ες που τον περιθάλπουν σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους/ις τραυματίες και τους/ις φυλακισμένους/ες του κινήματος.

Παρακολουθούμε, από μακριά, τις διάφορες προσπάθειες των πολιτικάντηδων να εκμεταλλευτούν την κατάσταση του Σερζ. Μεταλλάσσονται για να κάνουν τους αγώνες μας εφαλτήριο προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στο πολιτικό παιχνίδι. Και γι’ αυτό, θέλουν να είμαστε φρόνιμες/οι. Ωστόσο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κράτος και η αστική τάξη, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι, είναι αποφασισμένοι να μην τα παρατήσουν με κανένα τρόπο.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι καινούργια. Είναι παγκόσμια, από τη Γαλλία μέχρι την Κίνα, από την Κολομβία μέχρι το Ιράν. Παντού, η ελπίδα για ψίχουλα εξανεμίζεται. Οι συνθήκες διαβίωσής μας επιδεινώνονται με τον ίδιο ρυθμό που αυτοί πλουτίζουν, και όπου κι αν εξεγερθούμε, αντιμετωπίζουμε πλέον την καταστολή και την κρατική βία ως απάντηση.

Όταν λέμε ότι ο καπιταλισμός έχει μοναδικό ορίζοντα το θάνατο, τον πόλεμο και την καταστροφή, εκτιμούμε ότι η λύση για να τον εξαλείψουμε εξαρτάται από τους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευσή μας, την ασυγκράτητη αντίσταση, από εμάς.

Μετά από εβδομάδες αγώνα στη Γαλλία, οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ηγεσίες αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τη στρατηγική τους για τη διατήρηση της τάξης απέναντι στα εκατομμύρια προλετάριων που έδωσαν το χρόνο τους, το σώμα τους, ακόμα και τη ζωή τους, για να νικήσουν. Αρνούμαστε την προγραμματισμένη ήττα τους και για το λόγο αυτό οι μορφές οργάνωσης που αναδύονται σε πολλά σημεία της χώρας μας επιτρέπουν να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να ενισχύσουμε τον αγώνα, μέσα από συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, απεργίες, μπλόκα, σαμποτάζ.  Το ουσιαστικό για εμάς είναι να οικοδομήσουμε την ενότητα με όλους τους ανθρώπους που αρνούνται την κατάτμηση του αγώνα και αντιπαλεύουν το κράτος. Αυτό που έκαναν στον Σερζ, αυτό που έκαναν σε όλες/ους τις/ους τραυματίες και τις /ους φυλακισμένες/ους, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει έτσι.

Σε αυτή την προοπτική, καλούμε να συνεχιστούν οι δράσεις για την ενδυνάμωση του κινήματος και να αφιερωθούν σε όλες/ους τις/ους τραυματίες και τις/ους φυλακισμένες/ους στην Τουλούζη και σε άλλα μέρη της Γαλλίας. Πολυάριθμα πανό στολίζουν αντί για λουλούδια τις πορείες και τους τοίχους. Οι σταθμοί των μετρό φέρουν τα ονόματα των τραυματιών. Επινοούνται τραγούδια. Οι καταλήψεις και τα σαμποτάζ πολλαπλασιάζονται. Ας συνεχίσουμε.

Καλούμε επίσης όλες/ους εκείνες/ους στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το κάλεσμα να οργανώσουν την εβδομάδα της 1ης Μαΐου μια εντατική εβδομάδα δράσεων ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο: στη δουλειά, στις πορείες, στους κόμβους των δρόμων, αφιερωμένη σε όλες/ους τις/ους τραυματίες, νεκρές/ούς και φυλακισμένες/ους συντρόφισσές/ους μας, εδώ και αλλού, του παρελθόντος και του παρόντος, που δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Όχι με μια συμβολική ή επιμνημόσυνη έννοια, αλλά με σαφή στόχο την εκκίνηση, την επανέναρξη ή τη συνέχιση των αγώνων στους οποίους συμμετέχουμε.

Γιατί στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας/ η καθεμία από εμάς που αγωνιζόμαστε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ/ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΣΕΡΖ!

Ζήτω η επανάσταση!

ΥΓ: Στο ιστολόγιο lescamaradesdus.noblogs.org και σε διάφορα δίκτυα δημοσιεύουμε όλες τις πρωτοβουλίες που είναι αφιερωμένες στις/ους τραυματισμένες/ους και τις/ους φυλακισμένες/ους που πληθαίνουν σχεδόν παντού. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσουμε τοπικές πρωτοβουλίες, σας παρακαλούμε να τις στείλετε στο s.informations@proton.me. Αν κάποιες συνελεύσεις/ομάδες/πρωτοβουλίες σκέφτονται να οργανώσουν νέες δράσεις την εβδομάδα δράσης αλλά και στη συνέχεια, ενημερώστε μας.

Οι σύντροφισσες/οι του Σερζ

11/4/2023

Καλά νέα για τον Mickaël!

Ο Μικαέλ πήρε εξιτήριο από την εντατική το Σάββατο 8 Απριλίου και μεταφέρθηκε σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου. Συνέρχεται σταδιακά, μπορεί να μιλήσει ξανά και να είναι με τους δικούς του ανθρώπους. Εξακολουθεί να είναι δυνατός, παρόλο που γνωρίζει ότι δεν ήταν μακριά από το θάνατο. Το πρώτο πράγμα που είπε στις/ους συντρόφισσές/ους του Σερζ ήταν  “Κίτρινο Γιλέκο Για Πάντα!”. Μεγάλη δύναμη σε σένα Μικαέλ! Δεν έχουν τελειώσει όλα, και δεκαπέντε ημέρες αναζωογόνησης δεν μπορούν να σβηστούν στο άψε σβήσε. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε καλό δρόμο γι’αυτόν τον σύντροφο.

Για να συνεχίσετε να τον στηρίζετε, μπορείτε να κάνετε δωρεά χρημάτων και φυσικά να συνεχίσετε τον αγώνα! Η οικογένεια έχει ήδη καταφέρει να ανακτήσει χρήματα από το ταμείο της συλλογικόητας Bassines Non Merci [Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε δεξαμενές!] και από το ταμείο των συντροφισσών/ων του Σερζ για να καλύψει το κενό που αυτή η η υπόθεση έχει προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί στη ζωή τους (απώλεια δουλειάς, απώλεια οικογενειακού επιδόματος, ταξίδια μετ’ επιστροφής μεταξύ Πουατιέ και Μπλουά, στέγαση κ.λπ.)

Ως “ανταμοιβή”, με τη σύμφωνη γνώμη του, μια μικρή φωτογραφία του Mickaël για να μας δώσει ενέργεια και να μας θυμίζει ότι δεν θα αφήσουμε να μας συνθλίψει το κράτος!

Οι συντρόφισσες/οι του Σερζ

10/04/2023 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*