Σαϊμάν Αλ Σαλέχ, τεσσάρων χρόνων, δολοφονήθηκε από το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1015, την αδίστακτη Ευρώπη υποτίθεται ότι “στοίχειωσε” το νεκρό σώμα του τρίχρονου Σύρου Αϊλάν Κουρντί από το Κομπάνι, που ξεψύχησε μαζί με τον πεντάχρονο αδελφό του Γκαλίπ και την 35χρονη μητέρα τους Ριχάν, στη θαλάσσια διαδρομή από την Αλικαρνασσό στην Κω. Άλλοι είκοσι άνθρωποι πνίγηκαν, πέντε παιδιά ανάμεσά τους. Ο πατέρας του Αμπντουλάχ, είχε επιχειρήσει και άλλη φορά να μεταβεί στην Ελλάδα με την οικογένειά του, αλλά τη βάρκα τους “αναχαίτισε” το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Μόνιμα στοιχειωμένη θα παραμένει η γερασμένη ήπειρος για τις αμέτρητες δολοφονίες ανθρώπων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της, με τους περισσότερους να μην “έχουν” καν όνομα. Χρειάστηκαν εφτά χρόνια για να ξαναακούσουμε ένα όνομα παιδιού που δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο.

Στις 18 Μαρτίου 2022, εφτά χρόνια μετά, μάθαμε ότι ο τετράχρονος Σαϊμάν Αλ Σαλέχ δολοφονήθηκε από δυνάμεις του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε εντός ελληνικού εδάφους τον Σαϊμάν και άλλους 30 Σύρους πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες, μεταξύ των οποίων 2 έγκυες γυναίκες και 7 παιδιά. Τους παρέδωσε σε κουκουλοφόρους, οι οποίοι τις/τους μετέφεραν σε νησίδα μέσα στον ποταμό Έβρο, χωρίς φαγητό και νερό για 7 μερόνυχτα σε νησίδα μέσα στο ποτάμι. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς οι πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες ξυλοκοπήθηκαν και το παιδί έπεσε στη θάλασσα.

Ένας πρόσφυγας βούτηξε στα νερά, δεν κατάφερε να το σώσει, οι κουκουλοφόροι απλά κοίταγαν και το παιδί πνίγηκε στα νερά. Οι ρατσιστικοί καταδιώξεις στο κέντρο της Αθήνας, οι πνιγμοί και οι δολοφονίες στα σύνορα, η καταστολή και η φυλάκιση σε κέντρα κράτησης στην πόλη και τα νησιά συνεχίζονται. Χιλιάδες οι δολοφονημένοι/ες μετανάστ(ρι)ες στα σύνορα του Αιγαίου και του Έβρου από το ελληνικό κράτος.

Ο τρίχρονος Αϊλάν και ο τετράχρονος Σαϊμάν είχαν την “τύχη” να μείνουν (;) στη μνήμη μας με το όνομά τους. Περίπου 200 άνθρωποι όμως, αν και το “περίπου” αποτελεί αβάστακτη ντροπή, βρίσκονται θαμμένοι σε ελληνικό έδαφος χωρίς όνομα, αλλά με έναν αριθμό. Άλλοι, δεν βρέθηκαν ποτέ. Ποιο είναι άραγε το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι δολοφόνοι;

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*