Ελλάδα – “Ισραήλ” σημειώσατε Χ

Ελλάδα – “Ισραήλ” σημειώσατε Χ

 ή πώς εκατοντάδες Ισραηλινοί φασίστες αλώνιζαν ανενόχλητοι

για 2 μέρες σε Αθήνα και Πειραιά

Οι δύο φωτογραφίες στο πάνω μέρος του κειμένου είναι σχεδόν ολόιδιες: Στο φως της ημέρας, σε κεντρικό αστικό περιβάλλον, δύο άνθρωποι με σκουρόχρωμο δέρμα ακίνητοι στο έδαφος, γύρω τους αίμα, εμφανώς τραυματισμένοι. Ο ένας χτυπήθηκε από έναν ισραηλινό φασίστα ελεύθερο σκοπευτή, ο άλλος από πολλούς ισραηλινούς φασίστες ελεύθερους τραμπούκους, που ήταν ή θα γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές ή ξεκουράζονται για να επιστρέψουν στις δολοφονίες ως ελεύθεροι σκοπευτές.

Η αριστερή φωτογραφία είναι από την πόλη Χαν Γιούνις στη Γάζα, η δεξιά από την Αθήνα. Έχουν διαφορά μερικές μέρες. Το παιδί στην αριστερή φωτογραφία είναι νεκρό. Ο νέος άνδρας στη δεξιά είναι παρ’ ολίγον νεκρός, στάθηκε απλά πιο “τυχερός”.

Γιατί;

Ο νέος άνδρας “έκανε το λάθος” να φωνάξει “Free Palestine”, απέναντι από το “ναό της δημοκρατίας”, στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας, το παιδί “έκανε το λάθος” να ψάξει για λίγο νερό, έξω από ένα νοσοκομείο, στο κέντρο της Χαν Γιούνις (1).

Αυτά ως προς τις ομοιότητες. Οι διαφορές: ο νέος άνδρας έτρωγε κλωτσιές στο κεφάλι για αρκετά λεπτά, χωρίς να επεμβαίνει κανείς από τους πολλούς δειλούς που βρίσκονταν γύρω του, είτε κοιτάζοντας είτε προσπερνώντας. Το παιδί, ακόμη και νεκρό, δεν το άφησαν μόνο του. Με κίνδυνο της ζωής τους, άλλοι άνθρωποι, που βρίσκονταν μέσα από την πύλη του νοσοκομείου, το τράβηξαν μέσα, ώστε να έχει έστω μια αξιοπρεπή ταφή, δεν είναι δειλοί. Το σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ: https://athens.indymedia.org/media/upload/2024/02/12/NASSER_COMPLEX_UNDER_SHOTS.mp4

Στο βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού του νέου άνδρα στο Σύνταγμα που στάλθηκε σε παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης και βρίσκεται στα συνημμένα αρχεία, μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τη σαπίλα των ισραηλινών φασιστών, οι οποίοι σουλατσάριζαν με την αμφίεση της ισραηλινής ποδοσφαιρικής Μακάμπι για δύο μέρες στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, συνοδεία ελλήνων μπάτσων και πιθανότατα και ισραηλινών μπάτσων με πολιτικά. Έτρωγαν στο γνωστό παντός καιρού από πολιτική άποψη σουβλατζίδικο στο Μοναστηράκι, έμεναν στα τριγύρω ερ μπι εν μπι, έκοβαν τις βόλτες τους άνετοι και ανενόχλητοι σε Μοναστηράκι, Ψυρρή, Σύνταγμα, Ομόνοια.

Στις 8 Μαρτίου, την ώρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό (οι “antifa” οπαδοί του οποίου δεν κατάφεραν ούτε ένα πανό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη να ανοίξουν), οι σερβιτόροι του ίδιου σουβλατζίδικου έλεγαν κομπάζοντας ότι “φυσικά και θα σερβίρουμε ισραηλινούς”, οι μπάτσοι στο κέντρο ήταν τόσοι όσοι περίπου και τις μέρες του Πολυτεχνείου ή την 6η Δεκέμβρη, οι ασφαλίτες μάλλον περισσότεροι. Στο Σύνταγμα λάμβανε χώρα “αντανακλαστική συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία και δράση των οπαδών εδώ, και σε αλληλεγγύη με τον μαχόμενο παλαιστινιακό λαό που υπόκειται στην πιο ωμή γενοκτονία στην ιστορία του αυτή τη στιγμή. Τα παράσιτα-μπάτσοι, εμφανώς έχοντας εντολή να μην επιτρέπουν καμία έκφραση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη προσήγαγαν όλες/ους τους συγκεντρωμένους και τους κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα στη ΓΑΔΑ.”, όπως ανέφεραν οι “Mothers against Genocide”. [https://athens.indymedia.org/post/1629411/]

Τη στιγμή ακριβώς που γίνονταν οι προσαγωγές στο Σύνταγμα και η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από κάθε είδους ένστολη ή μη σαβούρα, οι ισραηλινοί φασίστες εμφανίστηκαν από την αντίθετη κατεύθυνση της λεωφόρου Αμαλίας, προερχόμενοι από τον Πειραιά, και μπήκαν στην οδό Σουρή πανηγυρίζοντας και κραυγάζοντας συνθήματα, κατευθυνόμενοι προς το Μοναστηράκι. Έφαγαν δυο-τρεις πέτρες και πολλές βρισιές. Πίσω τους ακολουθούσαν καθόλου διακριτικά δελτάδες.

Και το ερώτημα είναι: πού ήταν επί δύο μέρες “ο μαχητικός αντιφασισμός”, οι αντιφασιστικές περιπολίες, οι αντιφασίστ(ρι)ες από τα βόρεια, τα νότια, τα κεντρικά της Αθήνας; Ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν λόγω της μπατσοκρατίας; Ανάλογη μπατσοκρατία και μπατσοπροστασία δεν υπήρχε όταν σουλατσάριζαν χρυσαυγίτες και μάλιστα με μαχαίρια, τσεκούρια, ρόπαλα και διάφορα άλλα στο κέντρο και σε γειτονιές γύρω από αυτό;

Λίγες πληροφορίες περί ισραηλινού στρατού και ισραηλινής κοινωνίας

Ο στρατός στο Ι. είναι υποχρεωτικός για όλους τους άνδρες και όλες τις γυναίκες 18 χρόνων. Επίσης, κατά διαστήματα, υποχρεώνονται σε επανεκπαίδευση.

Μετά την επιχείρηση “Πλημμύρα Αλ Άκσα” στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου, παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των εθελοντών. Χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι, οι οποίοι συνήθως εξαιρούνται από τη θητεία, έχουν εγγραφεί στο στρατό. Εκατοντάδες Εβραίοι νέοι από όλο τον κόσμο έχουν έρθει στο Ι. για να καταταγούν και η χώρα έχει εγγράψει συνολικά 300.000 εφέδρους αποφασισμένους να προστατεύσουν το κατοχικό καθεστώς.

Μόνο δύο άνθρωποι έχουν αρνηθεί δημόσια να υπηρετήσουν. Ο Tal Mitnick που καταδικάστηκε πρόσφατα από στρατιωτικό δικαστήριο σε 45 ημέρες φυλάκιση για την απόρριψη του πολέμου στη Γάζα και της συνεχιζόμενης κατοχής, αφού είχε ήδη εκτίσει δύο ποινές 30 ημερών, και η πιθανότητα να καταδικαστεί ξανά μετά την αποφυλάκισή του τον Απρίλιο είναι μεγάλη. Μία γυναίκα δεν έχει ακόμη κληθεί στο στρατιωτικό δικαστήριο.

Το 2022, μια έρευνα αποκάλυψε ότι περίπου το 45% των ατόμων μεταξύ 18 και 24 χρόνων θα ψήφιζαν το δεξιό μπλοκ με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Και τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου 2023 έχουν ενισχύσει αυτή την τάση.

Ο πόλεμος έχει οδηγήσει σε ακόμη πιο ακροδεξιές και φιλοπολεμικές απόψεις την ισραηλινή κοινωνία. Περίπου το 75 τοις εκατό των Ισραηλινών υποστηρίζει τη στρατιωτική επιχείρηση στην νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας, Ράφα, όπου έχουν καταφύγει εξαναγκασμένοι από τον ισραηλινό στρατό περισσότεροι από τους μισούς από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους του πολιορκημένου παράκτιου θύλακα.

(1). “Βγείτε έξω ζώα – βγείτε έξω σκύλοι!”. Αυτά τα εξευτελιστικά και απειλητικά μηνύματα έστελναν με μεγάφωνα ισραηλινοί στρατιώτες στους Παλαιστίνιους για να εκκενώσουν το ιατρικό συγκρότημα Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο ισραηλινός στρατός για εβδομάδες πολιορκούσε και βομβάρδιζε τους χώρους του συγκροτήματος, το οποίο από τον Δεκέμβριο του 2023 φρόντιζε εκατοντάδες τραυματίες ασθενείς και φιλοξενούσε χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, αποτελώντας κομβικό κέντρο υγείας για όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Νοσηλευτές και γιατροί έκαναν επείγουσες εκκλήσεις για βοήθεια, λέγοντας: “Εξυπηρετούμε τους τραυματίες και τους αρρώστους, αυτό είναι το καθήκον μας – και δεν θα τα παρατήσουμε ακόμη και αν μας σκοτώσουν“.

Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές δολοφονούσαν τον έναν Παλαιστίνιο μετά τον άλλο, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στην περιοχή του νοσοκομείου. Η κατάσταση ήταν καταστροφική ενώ το προσωπικό δεν μπορούσε να μεταφέρει πτώματα στο νεκροτομείο λόγω των κινδύνων που ελλόχευαν από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό. Τα λύματα είχαν πλημμυρίσει την αίθουσα επειγόντων περιστατικών και το πόσιμο νερό είχε τελειώσει. Οι στρατιώτες έστειλαν με τις χειροπέδες στα χέρια έναν Παλαιστίνιο που είχαν συλλάβει για να παραδώσει την εντολή εκκένωσης στους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο. Αφού ο άνδρας επέστρεψε με την αρνητική απάντηση από το προσωπικό και τους πολίτες, οι ισραηλινοί στρατιώτες τον εκτέλεσαν εξ επαφής με τρεις σφαίρες.

Στις 13 Φεβρουαρίου, αψηφώντας τη φονική πολιορκία και τους βομβαρδισμούς, πολλοί τραυματίες και εκτοπισμένοι πολίτες άρχισαν να εκκενώνουν τις εγκαταστάσεις, αλλά δεκάδες νεαροί άνδρες και μερικές γυναίκες συνελήφθησαν μέσα και γύρω από το νοσοκομείο υπό τα πυρά των πυροβόλων όπλων.

Από τις 7 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλει και λεηλατήσει διάφορα νοσοκομεία παντού στη Λωρίδα της Γάζας, συλλαμβάνοντας μέλη του προσωπικού, καταστρέφοντας αποθήκες με προμήθειες και θέτοντας εκτός λειτουργίας μεγάλα νοσοκομεία όπως το ιατρικό συγκρότημα Αλ Σίφα στην Πόλη της Γάζας. Στα ελάχιστα μερικώς λειτουργούντα νοσοκομεία, άνθρωποι πεθαίνουν, καθώς οι περίπου 70.000 τραυματίες και οι υπόλοιποι ασθενείς υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες των γιατρών και του ιατρικού εξοπλισμού. [Στα συνημμένα αρχεία επίσης, φωτογραφίες από το νοσοκομείο Νάσερ]

από μαύρο λιθαράκι

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*