Παλαιστίνη, εκεί όπου η εξουσία του θανάτου κυριαρχεί

Η Παλαιστίνη έχει μετατραπεί σε τόπο θανάτου, απόγνωσης και μαζικής οργής

[Συνημμένα μπορείτε να δείτε δύο βίντεο που αποτυπώνουν τη σαδιστική δολοφονική φρενίτιδα των ισραηλινών στρατιωτών, είτε πυροβολώντας πεινασμένους αμάχους που σπεύδουν να πάρουν ένα σπάνιο πακέτο με απολύτως απαραίτητα τρόφιμα, είτε δολοφονώντας τους μέσα στα σπίτια τους, σε περιοχές που έχουν ορίσει ως “ασφαλείς”.]

Οικογένειες κοιμούνται στην ύπαιθρο καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κατακόρυφα, περιοχές όπου οι άμαχοι διατάχθηκαν να μετακινηθούν για την ασφάλειά τους έχουν δεχθεί ανηλεείς επιθέσεις και βομβαρδισμούς, οι ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί και τα λίγα νοσοκομεία που λειτουργούν μερικώς με τεράστιες ελλείψεις κατακλύζονται από επείγοντα περιστατικά, ελαφρά τραυματίες χάνουν τη ζωή τους λόγω της έλλειψης στοιχειδών ιατρικών προμηθειών, μολυσματικές ασθένειες εξαπλώνονται σε υπερπλήρη καταφύγια καθώς οι υπόνομοι ξεχειλίζουν και χιλιάδες άμαχοι αναζητούν μάταια ένα προστατευμένο καταφύγιο.

Περίπου 180 γυναίκες γεννούν καθημερινά μέσα σε αυτό το χάος, υποβάλλονται σε καισαρικές τομές χωρίς αναισθησία σε νοσοκομεία που λειτουργούν υποτυπωδώς, με πολλές να υφίστανται περιττές υστερεκτομές σε μια προσπάθεια να σώσουν τη ζωή τους ή τη ζωή των παιδιών τους.

Οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας που έχουν ποτέ καταγραφεί. Ο λιμός είναι προ των πυλών, ιδιαίτερα για τα παιδιά, καθώς δεν υπάρχει φαγητό δεν υπάρχει νερό δεν υπάρχει σχολείο-καταφύγιο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά οι τρομακτικοί ήχοι του πολέμου. Μέρα με τη μέρα η Γάζα γίνεται σχεδόν πλήρως ακατοίκητη και οι άνθρωποί της βιώνουν καθημερινά απειλές για την ίδια τους την ύπαρξη.

Ο αριθμός των δολοφονημένων είναι τρομακτικός και για τους περισσότερους από τους 7, 000 Παλαιστίνιους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που θεωρούνται αγνοούμενοι, είναι βέβαιο πως έχουν πεθάνει ή πεθαίνουν με αργούς βασανιστικούς θανάτους παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια. Ολοένα και πληθαίνουν οι εκτελέσεις εν ψυχρώ στους δρόμους ή σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό κτίριο, οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια, η κακοποίηση και οι ταπεινώσεις σε φυλακές και άγνωστες ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις πληθαίνουν, όπως και οι εικόνες από σώματα ανθρώπων σε αποσύνθεση που έχουν μείνει άταφα εκεί όπου δολοφονήθηκαν, ενώ κάποια τα έχουν διαμελίσει ζώα. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι τεράστια τμήματα της Παλαιστίνης και ιδιαίτερα της Λωρίδας της Γάζας, ολόκληρες πόλεις, χωριά, προσφυγικοί καταυλισμοί εξαφανίζονται από το χάρτη, ενώ ήδη κατασκευάζονται ταχύτατα υποδομές με τείχη, συστήματα παρακολούθησης και ισραηλινά στρατιωτικά φυλάκια, οι οποίες θα χωρίζουν τη Γάζα στα δύο χωρίς να μπορεί κανείς να μετακινηθεί από τη βόρεια στη νότια και το αντίστροφο.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα διέκοψε την παροχή βοήθειας εξαιτίας των πυροβολισμών που δέχονταν τα φορτηγά από ισραηλινούς στρατιώτες ή/και φασίστες ισραηλινούς, τέσσερις στους πέντε ανθρώπους στον κόσμο που λιμοκτονούν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Γάζα και μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι θάνατοι από την πείνα και τις ασθένειες κινδυνεύουν να ξεπεράσουν σημαντικά τους θανάτους από τους βομβαρδισμούς. Κατά μέσο όρο 247 Παλαιστίνιοι δολοφονούνται και κινδυνεύουν να δολοφονηθούν καθημερινά, ενώ πολλοί από αυτούς κυριολεκτικά ανατινάσσονται σε κομμάτια. Μεταξύ αυτών, 48 μητέρες δολοφονούνται κάθε μέρα, δηλαδή δύο κάθε ώρα και πάνω από 117 παιδιά κάθε μέρα, αναγκάζοντας την UNICEF να αποκαλέσει τον πόλεμο του “Ισραήλ” πόλεμο κατά των παιδιών. Επίσης, κάθε μέρα πάνω από τρεις γιατροί, δύο δάσκαλοι, περισσότεροι από ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών και περισσότεροι από ένας δημοσιογράφος δολοφονούνται, ενώ εργάζονται ή σε στοχευμένες επιθέσεις που γίνονται στα σπίτια των οικογενειών τους ή εκεί όπου έχουν καταφύγει.

Κάθε μέρα, 629 άνθρωποι τραυματίζονται κατά μέσο όρο, μερικοί πολλαπλά, καθώς μετακινούνται από τόπο σε τόπο αναζητώντας προστασία. Κάθε μέρα πάνω από 10 Παλαιστίνια παιδιά ακρωτηριάζονται, στο ένα ή και τα δύο πόδια ή χέρια, πολλά από αυτά χωρίς αναισθησία, κάθε μέρα 3, 900 Παλαιστινιακά σπίτια καταστρέφονται σκόπιμα ή θα καταστραφούν, περισσότεροι μαζικοί τάφοι θα σκαφτούν, περισσότερα νεκροταφεία θα ισοπεδωθούν και θα βομβαρδιστούν και τα πτώματα θα εκταφούν βίαια στερώντας ακόμη και από τους νεκρούς την αξιοπρέπεια. Κάθε μέρα ασθενοφόρα, νοσοκομεία και γιατροί θα συνεχίσουν να δέχονται επιθέσεις και να δολοφονούνται, οι διασώστες που έχουν περάσει 4 μήνες χωρίς διεθνή βοήθεια, θα προσπαθούν να ξεθάψουν οικογένειες από τα ερείπια με τα γυμνά τους χέρια και θα συνεχίσουν να στοχοποιούνται. Κάθε 4 λεπτά, με βάση τα σημερινά στοιχεία, ένας Παλαιστίνιος θα δολοφονείται, και αρκετές φορές μια επίθεση θα εξαπολύεται εναντίον όσων προσέρχονται στον τόπο του εγκλήματος για να σώσουν τους τραυματίες.

Κάθε μέρα, όλα και περισσότερα όπλα θα μοιράζονται σε εποίκους για να τρομοκρατούν, να δολοφονούν και να εκτοπίζουν από τη γη τους Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κάθε μέρα θα ξεφυτρώνουν ολοένα και μεγαλύτερα πολυτελή συγκροτήματα ισραηλινών κατοικιών που θα ισοπεδώνουν ολόκληρες ιστορικές παλαιστινιακές γειτονιές, κάθε μέρα θα πέφτουν νεκροί από τα ισραηλινά πυρά νέοι, έφηβοι και παιδιά, εκατοντάδες θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται χωρίς κατηγορία, χωρίς δίκη, χωρίς επικοινωνία με δικηγόρο έως και 75 ημέρες στις εφιαλτικές φυλακές των κατοχικών δυνάμεων. Ή, θα ανακοινώνεται ο “θάνατός” τους μέσα σ’ αυτές, χωρίς καμία εξήγηση, καμία λογοδοσία, θα στερούνται οι οικογένειές τους ακόμη και το πένθος, καθώς δε θα παραδίδονται τα άψυχα σώματά τους.

Το καθοριστικό χαρακτηριστικό της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, είναι η συνεχής εποικιστική δραστηριότητα. Το “Ισραήλ” έχει χρησιμοποιήσει διάφορα μέσα για να καταλάβει και να ασκήσει έλεγχο για μη στρατιωτικούς σκοπούς σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παλαιστινιακή γη. Μόλις αποκτήσει τον έλεγχο, το “Ισραήλ” αναλαμβάνει τη μόνιμη οικοδόμηση σε αυτή τη γη, ιδίως αναπτύσσοντας ή ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη μόνιμων οικισμών, δίνοντας κίνητρα σε μεγάλο αριθμό δικών του πολιτών. Μέσω των ενεργειών του, το Ισραήλ έχει αλλάξει ριζικά τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της Δυτικής Όχθης.

Η λεγόμενη διεθνής κοινότητα έχει επανειλημμένα αποτύχει. Απέτυχε με το λαό της Ρουάντας, απέτυχε με το λαό της Βοσνίας και των Ροχίγκια, απέτυχε και πάλι αγνοώντας τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για τον σοβαρό κίνδυνο γενοκτονίας των Παλαιστινίων που διατυπώθηκαν από τις 19 Οκτωβρίου του περασμένου έτους. Η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να απογοητεύει τον Παλαιστινιακό λαό παρά την ανοιχτή απάνθρωπη γενοκτονική ρητορική των ισραηλινών κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων που συνδυάζεται με τις πράξεις του ισραηλινού στρατού στο έδαφος παρά τη φρίκη της γενοκτονίας κατά του Παλαιστινιακού λαού που είναι η πρώτη γενοκτονία στην ιστορία όπου τα θύματά της μεταδίδουν την ίδια τους την καταστροφή σε πραγματικό χρόνο.

Αρκεί ίσως να δούμε δύο φωτογραφίες: η πρώτη είναι από ένα λευκό πίνακα σε ένα από τα πολλά παλαιστινιακά νοσοκομεία που πολιορκήθηκαν και βομβαρδίστηκαν από το “Ισραήλ”, λόγω των ανύπαρκτων χειρουργικών περιστατικών, με μόνο ένα χειρόγραφο μήνυμα ενός γιατρού που έγραφε “κάναμε ότι μπορούσαμε…”. Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τον ίδιο πίνακα, ένα μήνα μετά, από ισραηλινό χτύπημα στις 21 Νοεμβρίου 2023, που δολοφόνησε τον συγγραφέα του μηνύματος Δρ Μαχμούντ Αμπού Νουτζάιλα μαζί με δύο συναδέλφους του λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα.

Αυτή η γενοκτονία είναι μια εκμηδένιση. Οι Παλαιστίνιοι όμως θα σταθούν όρθιοι, θα σταθούν όρθιοι ξανά στη μέση της καταστροφής, όπως έκαναν πάντα, αν και το τελευταίο χτύπημα είναι μακράν το μεγαλύτερο χτύπημα που έχουν δεχτεί, αλλά δεν θα δεχτούν καμία συγγνώμη για τη γενοκτονία. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και ας αναρωτηθούμε πού ήμασταν όταν η Παλαιστίνη υπέφερε από μια δεύτερη γενοκτονία στην ιστορία της.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*