ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ. ΘΑ. ΗΤΤΗΘΟΥΜΕ. ΠΟΤΕ. ΕΜΕΙΣ. ΘΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Μαζικές σφαγές, εν ψυχρώ εκτελέσεις, σφαίρες, βομβαρδισμοί, διαρκείς εκδιώξεις, επιθέσεις κατά νοσοκομείων, πείνα, δίψα: η μεγαλύτερη τρομοκρατική συμμορία στη νεώτερη ιστορία, “το κράτος του Ισραήλ”, οι ΗΠΑ και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιούν σκόπιμα κάθε όπλο μαζικής καταστροφής κατά της Παλαιστίνης.

Καταυλισμοί προσφύγων και δημόσιες εγκαταστάσεις σε όλη την πόλη Χαν Γιούνις στοχοποιούνται αδιάκοπα από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού, καθώς ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν Παλαιστίνιους που φεύγουν από το νοσοκομείο Αλ Αμάλ. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν την περιοχή, αλλά στο δρόμο τους περιμένουν σφαίρες και οβίδες. Ρίψεις ρουκετών και βολές πυροβολικού και στην περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη γύρω από τα κτίρια του ιατρικού κέντρου, το οποίο έχει μείνει χωρίς τρόφιμα, αναισθητικά και παυσίπονα.

26.083 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί και 64.487 έχουν τραυματιστεί από τις κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 183 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και 377 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Τέσσερα νοσοκομεία και η έδρα ασθενοφόρων πολιορκούνται στη νότια Γάζα.

Οι κύριες ιατρικές εγκαταστάσεις που περικυκλώθηκαν από κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις στη Χαν Γιούνις είναι:

– Νοσοκομείο Νάσερ

– Νοσοκομείο Ελ Αμάλ

– Νοσοκομείο Αλ Άκσα

– Η διοίκηση ασθενοφόρων της Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης (PRCS).

Στο Νοσοκομείο Νάσερ, κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει λόγω των βομβαρδισμών σε κοντινή απόσταση, συμπεριλαμβανομένων 400 ασθενών αιμοκάθαρσης που χρειάζονται θεραπεία. Το υγειονομικό προσωπικό φέρεται να σκάβει τάφους στους χώρους του νοσοκομείου λόγω του μεγάλου αριθμού των θανάτων.

Οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις τους διέταξαν να εκκενώσουν το σχολείο Φαϊσάλ, όπου πολλοί είχαν καταφύγει, και στη συνέχεια συνέλαβαν πολλούς νέους άνδρες. “Ξαφνικά, οι ισραηλινοί στρατιώτες άρχισαν να καλούν από τα μικρόφωνα να εκκενώσουμε το χώρο μέσα σε μισή ώρα“, είπε η Αμάλ, μια Παλαιστίνια μητέρα που γέννησε πριν από τρεις ημέρες και εγκατέλειψε το σχολείο με το νεογέννητο παιδί της. Αφού έφυγαν και αναγκάστηκαν να περπατήσουν μια ορισμένη απόσταση, πήραν κάποιους νέους άνδρες μαζί τους.

Το Διεθνές Δικαστήριο θα αποφανθεί σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, επί του αιτήματος της Νότιας Αφρικής για τη λήψη “προσωρινών μέτρων” κατά του “Ισραήλ” σχετικά με τη γενοκτονία στη Γάζα. Το δικαστήριο του ΟΗΕ θα μπορούσε να διατάξει το “Ισραήλ” να σταματήσει την επίθεσή του κατά του παλαιστινιακού εδάφους.

Οι Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις, ένας συνασπισμός των σημαντικότερων παλαιστινιακών οργανώσεων, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταστήσει το “Ισραήλ” υπεύθυνο για τη στοχοποίηση των αιτούντων βοήθεια στην πόλη της Γάζας, όπου δολοφονήθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Αυτή η νέα σφαγή είναι ένα έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις και μια διαιώνιση των συνεχιζόμενων εγκλημάτων εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας“, ανέφερε ο συνασπισμός σε ανακοίνωσή του. Τόνισε επίσης ότι τα εγκλήματα της φασιστικής κατοχής δεν θα οδηγήσουν στην παράδοση του παλαιστινιακού λαού.

Η Παλαιστινιακή Ομάδα Ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στο ασιατικό κύπελλο έστειλε ένα μήνυμα προς τον κόσμο. “Οι Παλαιστίνιοι αρνήθηκαν να ηττηθούν μετά από 110+ ημέρες γενοκτονίας, γεγονός πολύ συμβολικό για την αντίσταση που συνεχίζουν να δείχνουν καθημερινά. ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ. ΘΑ. ΗΤΤΗΘΟΥΜΕ. ΠΟΤΕ. ΕΜΕΙΣ. ΘΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.”

[Θα ακολουθήσει ένα βίντεο με στιγμιότυπα των τελευταίων ημερών καθώς και ένα δεύτερο με Παλαιστίνιες μαχήτριες]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*