Θανατηφόρες ισραηλινές επιθέσεις σε όλη την Παλαιστίνη, 1o Mέρος

Θανατηφόρες ισραηλινές επιθέσεις σε όλη την Παλαιστίνη

– Συγγενείς και αρκετός κόσμος του 17χρονου Παλαιστινιο-Αμερικανού Ταουφίκ Ατζάκ (Tawfiq Ajaq), ο οποίος πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, ακολούθησε την κηδεία του στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης το Σάββατο. Το Γραφείο Παλαιστινιακών Υποθέσεων των ΗΠΑ ζήτησε “επείγουσα έρευνα” για τη δολοφονία του 17χρονου. (κεντρική φωτογραφία)

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ισραηλινός στρατός διέπραξε αρκετές σφαγές εναντίον παλαιστινιακών οικογενειών στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 165 ανθρώπους.

– Πυρκαγιά ξέσπασε στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια της Γάζας μετά από ολονύκτια ισραηλινή επίθεση στην περιοχή.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια στη Γάζα δολοφόνησαν το Σάββατο τέσσερις Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν άλλους 21, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο της Παλαιστίνης.

Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν επίσης σε ισραηλινές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μπουρέιτζ, ενώ το “Ισραήλ” συνεχίζει να βομβαρδίζει την πόλη Χαν Γιουνίς.

– Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν φυλλάδια στη νότια Γάζα το Σάββατο, προτείνοντας οφέλη για όσους παράσχουν πληροφορίες στο Ισραήλ σχετικά με τους αιχμαλώτους που συνελήφθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις σε ισραηλινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ ο πατέρας του 17χρονου εφήβου που δολοφονήθηκε εκεί καταγγέλλει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

– “Ανησυχητικό” το γεγονός ότι οι δυτικές κυβερνήσεις δεν καταδικάζουν “ανείπωτα εγκλήματα”, δήλωσε η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε, σχετικά με τις συνοπτικές εκτελέσεις.

– Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επανέλαβε την Κυριακή ότι “η άρνηση του δικαιώματος στην κρατική υπόσταση για τον παλαιστινιακό λαό είναι απαράδεκτη. Το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να οικοδομήσει το δικό του κράτος πρέπει να αναγνωριστεί από όλους“.

– Η Τες Ίνγκραμ, ειδική σε θέματα επικοινωνίας της UNICEF, κάλεσε τον κόσμο να βάλει άμεσα τέλος στη “διαστρεβλωμένη εκδοχή του φυσιολογικού“.

– “Ο πλήρης ισραηλινός έλεγχος της ασφάλειας… είναι αντίθετος με ένα παλαιστινιακό κράτος“, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

– Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο του Τελ Αβίβ, απαιτώντας την επιστροφή των αιχμαλώτων της Χαμάς και εκλογές για την αντικατάσταση της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) ζητά επιτακτικά τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς φιλοπαλαιστινιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ότι ψεκάστηκαν με βλαβερό “χημικό παράγοντα” κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους την Παρασκευή.

– Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε κτίριο στη Δαμασκό το Σάββατο. Το Ισραήλ δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ούτε έκανε κάποιο σχόλιο.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι υποσχέθηκε να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ μετά την αεροπορική επιδρομή στη Συρία, όπου σκοτώθηκαν πέντε μέλη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης της χώρας.

– Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ Μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ είπε ότι το βασίλειο είναι “πολύ ανήσυχο” για μια “δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή στην περιοχή” εν μέσω εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

– Το στρατιωτικό προσωπικό των Ηνωμένων Πολιτειών που έγινε στόχος της επίθεσης στην αεροπορική βάση Άιν Αλ Άσαντ του Ιράκ το Σάββατο υπέστη “ελαφρά” τραύματα.

Τουλάχιστον 24.927 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και 62.388 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

[Συνημμένο μπορείτε να δείτε το 1ο μέρος βίντεο -σε χαμηλή ανάλυση, με στιγμιότυπα από τις τελευταίες ημέρες]

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*