90ή ημέρα του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης

Βρισκόμαστε στην 90ή ημέρα του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης και οι δολοφονίες πλησιάζουν τις 23.000. Παρόλο που οι αντιστάσεις εκατομμυρίων ανθρώπων εκδηλώνονται καθημερινά με διάφορους τρόπους στους δρόμους παγκόσμια, το σχέδιο των Ισραηλινών για την εθνοκάθαρση και τον εκτοπισμό και των Παλαιστινίων συνεχίζεται σαδιστικά και ανεμπόδιστα, με τη συνενοχή όλων των λεγόμενων δυτικών χωρών και την επί της ουσίας σιωπή των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων.

Η κατάσταση των πραγμάτων έχει ως εξής συνοπτικά:

– Το Διεθνές Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιήσει δημόσιες ακροάσεις στη Χάγη στις 11 και 12 Ιανουαρίου σχετικά με την υπόθεση της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στην οποία το καταγγέλλει για εθνοκάθαρση και απαρτχάιντ.

– Ο επικεφαλής του δήμου της Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας στα σύνορα με την Αίγυπτο, Άχμεντ Αλ Σούφι, δήλωσε ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων που έχει φτάσει στην πόλη είναι περίπου ένα εκατομμύριο, από τις 7 Οκτωβρίου. Ο συνήθης πληθυσμός της Ράφα είναι περίπου 300.000.

– Δεκατέσσερα μέλη μιας οικογένειας – της οικογένειας Σαλάχ – δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ισραηλινό βομβαρδισμό της Γάζας. Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ Αμάλ (al-Amal), στην έδρα της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου. Οι ισραηλινές αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο την πόλη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα και τον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ στο κέντρο της Γάζας.

– Καθώς συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ και νότια σύνορα του Λιβάνου, ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις του στο λιβανέζικο έδαφος όπως κρίνει σκόπιμο. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι οι βαριά οπλισμένες δυνάμεις του θα πολεμήσουν μέχρι τέλους αν το Ισραήλ επιλέξει να επεκτείνει τον πόλεμο στο Λίβανο. Τα τελευταία ισραηλινά πλήγματα σκότωσαν τέσσερις άνδρες μέλη της Χεζμπολάχ στην πόλη Νακούρα του νότιου Λιβάνου.

Επιδρομές στη Δυτική Όχθη

– Οι ισραηλινές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς (Nur Shams) στην πόλη Τουλκάρεμ Tulkarem συνεχίζονται. Οι κάτοικοι λένε ότι έχει συλληφθεί τεράστιος αριθμός Παλαιστινίων. Τεθωρακισμένες μπουλντόζες έχουν καταστρέψει υποδομές και τα σπίτια των ανθρώπων έχουν λεηλατηθεί. Καταστράφηκαν επίσης γραμμές ύδρευσης, δρόμοι και εμπορικές εγκαταστάσεις.

– Σε άλλες επιδρομές που πραγματοποιούνται στην πόλη Τούμπας, στη βορειοανατολική πλευρά της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, οι αντιστασιακές παλαιστινιακές οργανώσεις απάντησαν με πυροβόλα όπλα. Τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε. Άλλες επιδρομές πραγματοποιούνται στη Νάμπλους, τη Ραμάλα, τη Χεβρώνα και τη Βηθλεέμ. Το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου, ένας νεαρός Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη Καλκίγια οι οποίοι αφού τον έσυραν στο δρόμο, τον συνέλαβαν. Κανείς δε γνωρίζει τι απέγινε.

– Ο ανώτερος σύμβουλος πολιτικής του αμερικανικού υπουργείου Παιδείας Ταρίκ Χαμπάς (Tariq Habash) παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσέγγιση του προέδρου Μπάιντεν στον πόλεμο. “Ο πρόεδρος πρέπει να ζητήσει μόνιμη κατάπαυση του πυρός“, έγραψε σε ανάρτησή του. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να παραδώσουν βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών OCHA υποστήριξε ότι “η ενεργή σύγκρουση σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην πρόσβαση ήταν ο λόγος γι’ αυτό”, αλλά δεν ανέφερε ποιος είναι ο υπεύθυνος. Ε βέβαια, πού να ξέρει, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι, όχι αφελής διαδηλωτής που αγνοεί γεωστρατηγικούς συσχετισμούς και διπλωματικές σχέσεις των ηνωμένων φονιάδων.

– Συνέχεια υποκρισίας και χυδαιότητας αλά δυτικά: το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε “ανεύθυνες” τις πρόσφατες δηλώσεις των ισραηλινών υπουργών Μπεζαλέλ Σμότριχ και Ίταμαρ Μπεν Γκβιρ σχετικά με την “επανεγκατάσταση” Παλαιστινίων από τη Γάζα. Η Ολλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία έχουν επίσης καταδικάσει τις εκκλήσεις του Ισραήλ για “αναγκαστική μετανάστευση” ΠαλαιστινίωνΟ υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πρόκειται να πραγματοποιήσει άλλη μια επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, την τέταρτη από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος. Σκοπεύει να κάνει μια στάση στο Ισραήλ. Θα έρθει κι απ’ τα μέρη μας, όπως λέγεται, τον περιμένουμε.

– Και, η πρόεδρος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ δεν είναι πλέον μια μαύρη γυναίκα αλλά ένας λευκός πατενταρισμένος σιωνιστής. Η Claudine Gay παραιτήθηκε και αμέσως διορίστηκε ο Alan Garber. Το Ισραήλ έκανε τα πάντα για να πάρει τον έλεγχο ενός από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια της Αμερικής. Καλώς ήρθατε στις Ηνωμένες Πολιτείες του Ισραήλ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*