Η απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι μέρος της συλλογικής μας απελευθέρωσης.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Καθώς διευρύνεται η δολοφονική μανία του ισραηλινού στρατού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, η διεθνής κυρίαρχη εξουσία εξακολουθεί να στηρίζει τo ευρωατλαντικό προπύργιό της στη Μέση Ανατολή, το λεγόμενο κράτος του Ισραήλ, εκφράζοντας υποκριτικά κάποιες “ενστάσεις” μόνο στα λόγια.

Την ίδια στιγμή, παρέχει πλήρη πολιτική, στρατιωτική, οικονομική και επικοινωνιακή στήριξη στο σχέδιο που εφαρμόζει σταθερά και απρόσκοπτα από την ίδρυσή του: τα τελευταία 75 χρόνια κατέχει την ιστορική Παλαιστίνη, διεξάγει συστηματική εθνοκάθαρση, επιβάλλει καθολικό καθεστώς απαρχάιντ και μεγιστοποιεί τον βίαιο εποικισμό της. Παράλληλα, ένα πολύ μεγάλο τμήμα της ισραηλινής κοινωνίας στρατιωτικοποιείται, εκφασίζεται και εξαχρειώνεται μέρα με τη μέρα.

Όμως, απέναντι σε όλα αυτά, στέκεται απρόσβλητη από το χρόνο και τα χτυπήματα μια ανθρώπινη τεράστια πέτρα: ο αγώνας των Παλαιστινίων για γη, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, καθώς και η εξέγερσή τους κατά της τυραννίας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Αδιαπραγμάτευτη δύναμή τους, η θέληση για την αποτίναξη, την ιντιφάντα δηλαδή, κάθε στιγμιαίου ή αργού θανάτου και η επιλογή να δραπετεύσουν προς την πραγματική ζωή.

71η μέρα από την έναρξη της βάρβαρης επιχείρησης του Ισραήλ. Με μια λέξη: κτηνωδία

Ξεχορτάριασμα” αποκαλεί η πολεμική κυβέρνηση, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και η μεγαλύτερη ισραηλινή εφημερίδα, Γεντιότ Αχρονότ, αυτή την επαναλαμβανόμενη κτηνωδία, εννοώντας το “κόψιμο των κεφαλιών που εξέχουν. Πάνω από 1 εκατομμύριο από τα χορταράκια στη Γάζα είναι παιδιά και περίπου 600.000 είναι γυναίκες!

Τους 19.000 πλησιάζουν οι Παλαιστίνιοι που έχουν δολοφονηθεί κατά τις ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, περίπου 9.000 είναι τα παιδιά, και πάνω από 50.000 οι τραυματίες, με πολλούς να μην έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη. Σε 7.000 υπολογίζεται ότι είναι οι νεκροί που βρίσκονται ακόμη θαμμένοι κάτω από ερείπια. Αν διαβάσει κανείς το πολυσέλιδο αρχείο με τα ονόματα, βλέπει 260 δολοφονημένα παιδιά κάτω του ενός έτους. Πάνω από 300 είναι οι δολοφονημένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας από τις 7 Οκτωβρίου.

– Με βάση κάποιες μαρτυρίες, ο ισραηλινός στρατός κατοχής χρησιμοποιεί νέους Παλαιστινίους και παιδιά ζωσμένα με εκρηκτικά, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, τα οποία υποχρεώνει να μπουν σε τούνελ, σκοπεύοντας να πυροδοτήσει τον μηχανισμό αν συναντήσουν μαχητές των αντιστασιακών οργανώσεων, ώστε να μην σκοτωθούν ισραηλινοί στρατιώτες.

– Σύμφωνα με επιτόπια τεκμηρίωση του Euro-Med Monitor, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν στοχοποιήσει την πλειονότητα των νεκροταφείων στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, βανδαλίζοντας τάφους και εξαφανίζοντας σωρούς (με τη δικαιολογία ότι κάποια όργανα από αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν), παραβιάζοντας συστηματικά την ιερότητα των νεκρών. Περισσότεροι από 120 ομαδικοί τάφοι δημιουργήθηκαν πρόσφατα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, σε κατοικημένες γειτονιές, αυλές, δρόμους, αίθουσες εκδηλώσεων και γήπεδα, για να ενταφιαστούν όσοι σκοτώθηκαν στη συνεχιζόμενη γενοκτονία, δεδομένης της δυσκολίας πρόσβασης στα κανονικά νεκροταφεία λόγω των ασταμάτητων ισραηλινών επιθέσεων.

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023: Επιδρομή του ισραηλινού στρατού σε δύο σχολεία και δύο νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας

– Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι πραγματοποίησε επιδρομή σε δύο σχολεία στην πόλη της Γάζας, βόρεια της Λωρίδας, μετά από πληροφορίες για μαχητές της Χαμάς που κρύβονταν μέσα στις εγκαταστάσεις. Από την έναρξη του πολέμου, ο στρατός έχει επανειλημμένα διεξάγει επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νοσοκομείων που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για να στοχεύσει μαχητές της Χαμάς. Ωστόσο, οι αναφορές από το έδαφος δείχνουν ότι δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις περισσότερες από αυτές τις επιδρομές.

– Νωρίτερα σήμερα, αρκετοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση με στόχο την περιοχή του σχολείου Αλ Μαζράα της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη (UNRWA), στην περιοχή Ντέιρ Ελ Μπάλαχ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα:

Οι ισραηλινές δυνάμεις στοχεύουν όποιον κινείται στα νοσοκομεία Καμάλ Αντουάν (Kamal Adwan) και Αλ Άουντα (al-Awda).

Το νότιο τμήμα του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν έχει καταστραφεί ολοσχερώς και 12 νεογέννητα βρίσκονται ακόμη σε θερμοκοιτίδες μέσα στο νοσοκομείο. Τα ασθενοφόρα που μετέφεραν τραυματίες από το νοσοκομείο έγιναν στόχος. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Αλ Άουντα αρνήθηκε την ισραηλινή εντολή να εκκενωθεί. Το Ισραήλ επιτέθηκε στο κέντρο Αλ Σαχάμπα (al-Sahaba) την Παρασκευή. Πρόκειται για το μοναδικό κέντρο μητρότητας που λειτουργεί στη Γάζα.

– Τουλάχιστον 14 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινή επίθεση με στόχο δύο σπίτια στη βόρεια Γάζα.

– Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίστηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

– Το Κατάρ δηλώνει ότι συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη νέας εκεχειρίας στη Γάζα.

– Το Ιράν εκτελεί ένα άτομο με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ.

Η διακοπή των επικοινωνιών εμποδίζει το έργο της βοήθειας

Οι διακοπές στην τηλεφωνία και το διαδίκτυο στη Γάζα από το βράδυ της Πέμπτης, συνεχίστηκαν και το Σάββατο το πρωί 16 Δεκεμβρίου, με τρομερές συνέπειες για τις επιχειρήσεις βοήθειας και διάσωσης. Αυτό το μπλακ άουτ είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια από τις 7 Οκτωβρίου.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*