Παλαιστίνη: μαζική σφαγή στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό από το 1948, την Τζαμπάλια

Τις τελευταίες ώρες, ο ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό (60.000 κάτοικοι) από την καταστροφή του 1948, στη Βόρεια Γάζα, την Τζαμπάλια, με πάνω από ένα τόνο εκρηκτικών: εκατοντάδες νεκροί έως τώρα, κυρίως παιδιά, γυναίκες ηλικιωμένοι, ανείπωτη καταστροφή στις απευθείας εικόνες που έρχονται από την περιοχή.

Φρίκη δίχως τέλος. Το ισραηλινό κράτος έχει αποφασίσει ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αφανιστούν ξανά και ξανά και ξανά. Τις τελευταίες ώρες, ο ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό (60.000 κάτοικοι) από την καταστροφή του 1948, στη Βόρεια Γάζα, την Τζαμπάλια, με πάνω από ένα τόνο εκρηκτικών: εκατοντάδες νεκροί έως τώρα, κυρίως παιδιά, γυναίκες ηλικιωμένοι, ανείπωτη καταστροφή στις απευθείας εικόνες που έρχονται από την περιοχή, ενώ αλλόφρονες άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν ζωντανούς ανθρώπους από τα ερείπια από πολυόροφες πολυκατοικίες.

Πρόκειται για τη δεύτερη φονικότερη επίθεση μετά από αυτή στο νοσοκομείο Αλ Άχλι από την έναρξη του πολέμου με έναν ιδιαίτερα σημαντικό συμβολισμό: από την Τζαμπάλια ξεκίνησε η πρώτη Ιντιφάντα των Παλαιστινίων στις 9 Δεκεμβρίου 1987, όταν ένα φορτηγό του ισραηλινού στρατού χτύπησε εσκεμμένα ένα αυτοκίνητο, σκοτώνοντας τέσσερις Παλαιστίνιους εργάτες.

Η γενοκτονία ενός λαού ζωντανά στις οθόνες όλου του κόσμου. Εκατοντάδες τραυματίες μεταφέρονται στο Ινδονησιακό νοσοκομείο το οποίο αδυνατεί να τους περιθάλψει. Ο Άχμαντ Αλ Καχλούτ (Ahmad al-Kahlout), διευθυντής της πολιτικής άμυνας της Γάζας, απευθύνει έκκληση για διεθνή βοήθεια προκειμένου να μεταφερθούν καύσιμα στα υπερφορτωμένα νοσοκομεία. “Τα κρεβάτια δεν επαρκούν, οι νεκροί και οι τραυματίες βρίσκονται στο πάτωμα. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη θεραπεία για κανέναν. Χωρίς καύσιμα, οι εργασίες μας θα σταματήσουν εντελώς. Οι ασθενείς της εντατικής θεραπείας, οι νεφροπαθείς θα χάσουν όλοι τη ζωή τους. Ο κόσμος υπογράφει τη θανατική καταδίκη αυτών των ανθρώπων. “Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει άμεσα και να σταματήσει το Ισραήλ πριν είναι πολύ αργά για όλους”, συμπλήρωσε. 

Αναφέρονται επίσης βομβαρδισμοί σε όλη την πολιορκημένη περιοχή, καθώς ο πρωθυπουργός Νετανιάχου απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός. Τουλάχιστον 8.525 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τη Δυτική Όχθη, η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ (Shin Bet) απηύθυνε “πολύ αυστηρή προειδοποίηση”  για “έκρηξη” πιθανής βίας εξαιτίας των αυξανόμενων επιθέσεων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τεταμένη. 125 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί από τότε που ξεκίνησαν αυτές οι επιδρομές στις 7 Οκτωβρίου, ενώ έχουν συλληφθεί 1.700 άτομα.

Στο μεταξύ, τα ισραηλινά στρατεύματα προωθούνται βαθύτερα στη Γάζα, με μάρτυρες να αναφέρουν σφοδρές συγκρούσεις αφού τα τανκς έχουν φτάσει σε κατοικημένες περιοχές στην πόλη της Γάζας. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς λέει ότι επιτέθηκε σε ισραηλινά τανκς που προελαύνουν στη βορειοδυτική Γάζα, ενώ εξουδετέρωσε επίσης μια “ισραηλινή δύναμη” μέσα σε ένα κτίριο.

Στόχος του ισραηλινού κράτους, όπως αποκαλύπτουν και τα wikileaks, είναι να αποκόψουν πλήρως τη Βόρεια από τη Νότια Γάζα και να ωθήσουν το κατά προσέγγιση ένα εκατομμύριο εκτοπισμένων προς την Αίγυπτο, εκκενώντας πλήρως όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*