20ή μέρα του πολέμου του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης: χωρίς προηγούμενο σφαγή αμάχων

Εικοστή ημέρα του πολέμου του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης: η σφαγή των αμάχων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό στρατό και τους ένοπλους ισραηλινούς εποίκους έχει καταστεί μια χωρίς προηγούμενο βιομηχανία θανάτου, πάντοτε με τη συνενοχή της ηγεσίας της “πολιτισμένης” Δύσης.

Τα βίντεο και οι εικόνες από την περιοχή θυμίζουν έντονα την πλήρη ισοπέδωση του Γκρόζνι από τους Ρώσους, παρόλο που αυτό συνέβη σε πολύ μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Τα τελευταία αδιαμφισβήτητα καταστροφικά στοιχεία, με βάση το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας (το οποίο έδωσε χιλιάδες ονόματα στη δημοσιότητα όταν αμφισβητήθηκε ο απολογισμός του από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τονίζοντας πως “πίσω από κάθε αριθμό υπάρχει μια ιστορία από τη ζωή ενός ανθρώπου”), τον ΟΗΕ, τη Διεθνή Αμνηστία, την Unisef, διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και πλήθος ανθρωπιστικών οργανώσεων επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή γης στην Παλαιστίνη που να εξαιρείται από την εκδικητική δολοφονική μανία του ισραηλινού κράτους:

Τουλάχιστον 7.326 νεκροί στη Γάζα, μεταξύ των οποίων 2.913 παιδιά, 1.709 γυναίκες και 397 ηλικιωμένοι. Οι γονείς γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους σε μέλη του σώματός τους ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν αν χάσουν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς. Για το Ισραήλ, με βάση τον πληθυσμό του, όπως και για την Ελλάδα, η αναλογία θα ήταν 15.000 δολοφονημένα παιδιά.

– Περίπου 1.600 ενήλικες και 900 παιδιά παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Ένα 11χρονο κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό αφού παρέμεινε πάνω από μία μέρα θαμμένο στο σπίτι της.

Πάνω από 19.000 τραυματίες που δεν μπορούν να τύχουν στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης.

Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι νεκροί στη “σιωπηλή” εθνοκάθαρση στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ, 1.900 τραυματίες και 1.200 απαγωγές και συλλήψεις από τον βαριά οπλισμένο ισραηλινό στρατό στη Ραμάλα, τη Ναμπλούς, την Τουλκάρεμ, την Τζενίν (όπου συνεχίζεται η αντίσταση της “ταξιαρχίας Τζενίν”), τη Χεβρώνα, στην οποία στόχος είναι κυρίως γυναίκες φοιτήτριες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, μέλη ιατρικού προσωπικού και ανθρωπιστικών οργανώσεων. Το σύνολο των Παλαιστινίων που βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακές του Ισραήλ, χωρίς απαγγελία κατηγορίας και χωρίς δίκη, οι οποίοι υφίστανται διαρκείς ανακρίσεις, βασανιστήρια και κάθε είδους εξευτελισμό, υπερβαίνει τις/ους 10.000, με δύο από αυτούς να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ κρατούνταν, μόνο τις τελευταίες μέρες.

104 Παλαιστίνιοι, μέλη του ιατρικού προσωπικού και 38 εργαζόμενοι του ΟΗΕ, νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες, από την έναρξη του πολέμου. Μέλη του παλαιστινιακού ερυθρού σταυρού πυροβολήθηκαν στη Δυτική Όχθη ενώ προσπαθούσαν να περιθάλψουν τραυματίες.

1,4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα εσωτερικοί πρόσφυγες.

– 24 νοσοκομεία στη Βόρεια Γάζα έχουν λάβει εντολή εκκένωσης, ενώ όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν με πάνω από 150% των δυνατοτήτων τους.

– Περίπου 50 ασθενοφόρα εκτός λειτουργίας εξαιτίας των επιθέσεων.

– Περίπου 150 νεογνά σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος.

Περίπου 50% των κατοικιών στην Παλαιστίνη κατεστραμμένες.

– 219 εκπαιδευτικές δομές βομβαρδισμένες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 29 σχολεία του ΟΗΕ.

Η γυναίκα, η κόρη, ο γιος, ο εγγονός, η αδελφή μαζί με όλα τα παιδιά της, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας, του γενναίου και δυναμικού δημοσιογράφου Ουαΐλ Ελ Νταχντούντ *, επικεφαλής του γραφείου του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα, δολοφονήθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην Κεντρική Γάζα όπου είχαν καταφύγει, την ίδια ώρα που εκείνος κάλυπτε τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στην πόλη της Γάζας, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά. Πρόλαβε να βρεθεί στο σημείο της καταστροφής και μαζί με άλλο κόσμο να σκάψει με τα χέρια του για την ανάσυρση ζωντανών και νεκρών. “Είναι καθήκον μου να συνεχίσω να μεταδίδω την αλήθεια, παρά τον βαθύ πόνο μου. Ντροπή στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής”, είπε λίγες ώρες μετά, στην επόμενη ζωντανή σύνδεσή του από την πόλη της Γάζα. Το δημοσιογραφικό προσωπικό του Αλ Τζαζίρα, το μοναδικό παγκόσμιο πρακτορείο που μεταφέρει ζωντανά και ασταμάτητα ειδήσεις από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, έχει επανειλημμένα δεχθεί “προειδοποιήσεις” από την ισραηλινή και τη βορειαμερικανική πλευρά για την κάλυψη των γεγονότων στην Παλαιστίνη.

Τουλάχιστον 27 εργαζόμενες/οι στα μέσα ενημέρωσης έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου, μεταξύ των οποίων 22 Παλαιστίνιοι, 4 Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος.

Τις τελευταίες ώρες βομβαρδίζεται ασταμάτητα και μαζικά ο καταυλισμός Αλ Τζαμαλίγια και η πόλη Χαν Γιουνίς στη Γάζα με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματισμένων.

– Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι απέτρεψε τα ξημερώματα θαλάσσια εισβολή των Ισραηλινών στην ακτή της Ράφα, στη Νότια Γάζα.

Επίσης, συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ μελών της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τον Νότιο Λίβανο, ενώ τις τελευταίες ώρες έχουν αναφερθεί τραυματίες από έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Τάμπα της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, στα σύνορα με το Ισραήλ.

Και, επίγειες μονάδες του ισραηλινού στρατού, προχωρούν σε σύντομες στοχευμένες επιδρομές με άρματα μάχης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, προσπαθώντας να διερευνήσουν τις αντιδράσεις των Παλαιστίνιων μαχητών όσον αφορά την αναμενόμενη γενικευμένη εισβολή.

Αυτό είναι βαρβαρότητα. Αν δεν μπορείτε να την σταματήσετε γι’ αυτούς τους ανθρώπους που τώρα πεθαίνουν, σταματήστε την γι’ αυτούς που πρόκειται να πεθάνουν”, είπε, μεταξύ άλλων, στη γενική συνέλευση των κρατών-μελών του ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος.

* Ο δημοσιογράφος Ουαΐλ Ελ Νταχντούντ (Wael Al-Dahdouh) αποτελεί σύμβολο στη Γάζα για τη γενναιότητα και την ανθρωπιά του και ακριβώς το ίδιο ίσχυε για την δημοσιογράφο Σιρίν Αμπού Άκλεχ (Shireen Abu Akleh) στη Δυτική ‘Οχθη, η οποία δολοφονήθηκε από ισραηλινό στρατιώτη στις 11 Μαΐου 2022, όπως επιβεβαίωσε και η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ, ενώ κάλυπτε διαμαρτυρία Παλαιστινίων στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν που δεχόταν επίθεση από τον ισραηλινό στρατό. Πρόκειται ξεκάθαρα για εκδικητικές ενέργειες του ισραηλινού κράτους.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*