ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Προβολή πρωτότυπου βίντεο – CD για τη στήριξη των εξεγερμένων – Κείμενα

ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

όλα τα “άνθη του κακού” υποσκάπτουν σε κάθε γωνιά της χώρας

τα θεμέλια του χρήματος και του κράτους

Ένα κάλεσμα δράσης, όχι θεάματος

…σύντομα κοντά μας;

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, θεατράκι,

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΗ, 20:00

Ψηφίσαμε.Ψηφίζουν. Εδώ και μήνες σαρώνουν τους δρόμους για την επανάσταση της καθημερινής ζωής,την καταστροφή του συστήματος της αγοράς,την ανατροπή ενός κόσμου λεηλασίας, εξαθλίωσης και θανάτου.

Του κόσμου σας.

– Προβολή βίντεο

Μονταρισμένη και υποτιτλισμένη πρωτότυπη καταγραφή από τις διαδηλώσεις των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή και ελεύθερη ζωή, τις επιθετικές, οργισμένες, χαρούμενες και δημιουργικές πορείες που συγκλίνουν στις πόλεις, τα προάστια και την ύπαιθρο για την κρατική καταστολή, τη δικαιοσύνη, τις/ους μετανάστ(ρι)ες, τ@ ασυνόδευτ@ ανήλικ@, την αποικιοκρατία, τον αντιφασισμό, τον αντιμιλιταρισμό, τις καταλήψεις κτιρίων και γης, το περιβάλλον, το LGBTQIA+, τα φαραωνικά έργα, τους ολυμπιακούς αγώνες, τις φυλακές.

– CD αλληλεγγύης

«Ούτε ένα λεπτό σιωπής»

με κομμάτια πανκ που γράφτηκαν και διατίθενται για τη στήριξη των τραυματιών συντρόφων Σερζ, Μίκα και όλων των άλλων. Τα bad kids απαντούν στη σκληρή κρατική καταστολή. Δύναμη στις/ους εξεγερμένες/ους κατά του εμπορευματικού κόσμου!

– Κείμενα του Ραούλ Βανεγκέμ

για τη ριζοσπαστικότητα του Μάη του ’68 και τις σημερινές εξεγέρσεις

συντρόφισσες/οι του Σερζ, αλληλέγγυες/οι με τις/ους εξεγερμένες/ους, τραυματίες, φυλακισμένες/ους,

μαύρες πέτρες & bad kids

Υ.Γ.: Καθώς προηγείται συζήτηση για τη δολοφονία εκατοντάδων μεταναστ(ρι)ών στην Πύλο (στην οποία θα συμμετέχουμε), η εκδήλωση θα αρχίσει μετά τη λήξη της συζήτησης. Εξάλλου, αν υπάρχει διάθεση, μπορεί να προβληθεί και μικρό βίντεο από την τρομερή καταστολή που υφίστανται εκατοντάδες ασυνόδευτ@ ανήλικ@ από το γαλλικό κράτος, τα οποία, αφού εκδιώχθηκαν από εγκαταλειμμένο σχολείο στο Παρίσι, τις τελευταίες μέρες περιφέρονται σε άλση και πλατείες, αναζητώντας ένα πρόχειρο καταφύγιο και προστασία από τους μπάτσους και τους φασίστες. Μέχρι και σήμερα το μόνο που κάνουν κράτος, αρμόδιοι υπουργοί και δήμαρχος του Παρισιού, είναι να τ@ ξυλοκοπούν αλύπητα και να τα συλλαμβάνουν, παρόλο που έχει κινητοποιηθεί κόσμος και οργανώσεις αλληλεγγύης, που επίσης κακοποιούνται. Συνολικά, το γαλλικό κράτος έχει κηρύξει τον πόλεμο στους πάντες, πλην τραπεζιτών, πολυεθνικών, εκατομμυριούχων και σμπίρων όλων αυτών, με τη συμμετοχή ειδικών μονάδων του στρατού, της αντιτρομοκρατικής και της στρατοχωροφυλακής, την εφαρμογή νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης, τη χρησιμοποίηση φασιστικών ομάδων από κοινού με τις “δυνάμεις της τάξης”. Πρόκειται πλέον για ένα δικτατορικό επί της ουσίας καθεστώς, του οποίου οι μέρες είναι μετρημένες, και γι’ αυτό με κάθε δολοφονικό τρόπο προσπαθεί να αποφύγει τις συνέπειες. Όμως, ο γαλλικός λαός γνωρίζει πολύ καλά από “αποκεφαλισμούς”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*