Ανακοίνωση των γονιών του συντρόφου Σερζ, 26/4/2023 (σε κώμα από τις 25 Μαρτίου, στη διαδήλωση του Σεντ Σολίν)

Ανακοίνωση των γονιών του Σερζ

Ένα μήνα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον γιο μας Serge, στις 25 Μαρτίου 2023, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά των μεγα-δεξαμενών νερού στο Σεντ Σολίν, η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά το μέλλον του.

Σύμφωνα με καθαρά κλινικά ιατρικά κριτήρια, ο Σερζ έχει βγει από το κώμα. Αυτό σημαίνει ότι μισοανοίγει τα μάτια του, αλλά σε καμία περίπτωση ότι έχει ξυπνήσει.

Η θεραπεία που έχει λάβει από την άφιξή του στο νοσοκομείο έχει ως στόχο την αντιμετώπιση διαφόρων τραυματισμών και λοιμώξεων που προκλήθηκαν από την επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του, αλλά και από τις συνθήκες υπό τις οποίες του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο χώρο της διαδήλωσης -οι δυνάμεις της τάξης δεν επέτρεψαν στους πυροσβέστες και τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τους τραυματισμένους ανθρώπους για να τους περιθάλψουν.

Η προαναφερθείσα θεραπεία συνέβαλε ώστε η κατάσταση της υγείας του Σερζ να μην επιδεινωθεί περαιτέρω, η οποία όμως παραμένει “εξαιρετικά εύθραυστη”. Αυτό δίνει ελπίδες ότι θα ανακτήσει τις αισθήσεις του, κάτι όμως που δεν έχει γίνει ακόμη.

Μέχρι στιγμής, είναι αδύνατο να διαβεβαιώσουμε ότι ο Σερζ θα επανέλθει και θα ανακτήσει τον έλεγχο του σώματός του (τα μέλη και τις αισθήσεις του, την ικανότητά του να αναπνέει και να μιλάει) ή να εκτιμήσουμε τις μεταγενέστερες του τραυματισμού του συνέπειες. Μια μολυσματική υποτροπή παραμένει επίφοβη.

Συνεπώς, η ζωτική του πρόγνωση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη. Για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε κάθε εργαλειοποίηση που ενδεχομένως θα γίνει από το γεγονός ότι έχει βγει από το κώμα: ο Σερζ δυστυχώς απέχει πολύ από το να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Ο αντίθετος ισχυρισμός θα ήταν ένα καθαρό ψέμα.

Οι γονείς του Serge,

26 Απριλίου 2023

Παρακαλούμε να διανείμετε την παρούσα ανακοίνωση όσο το δυνατόν ευρύτερα.

Σ.τ.Μ.: στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης συντροφισσών/όφων του Σερζ και αλληλέγγυων στους εξεγερμένους, τραυματισμένους και φυλακισμένους ανθρώπους στη Γαλλία, οι γονείς του, η συντρόφισσά του καθώς και σύντροφος από το στέκι Camarade αναφέρθηκαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην κατάσταση της υγείας του, τις συνθήκες της δολοφονικής κατασταλτικής επιχείρησης της γαλλικής στρατοχωροφυλακής, τις γενικότερες εξελίξεις όσον αφορά την εξέγερση στη Γαλλία καθώς και τις εκτιμήσεις τους για τη συνέχιση του αγώνα. Πολύ σύντομα θα δημοσιευθεί το ενημερωτικό υλικό της εκδήλωσης για κινηματική χρήση.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*