Αλληλεγγύη στον σύντροφό μας Σερζ και σε όλες/ους τις/ους τραυματίες στη Γαλλία

Εξεγερμένη Γαλλία: η εκδίκηση του ονείρου

Μετά την κτηνώδη κρατική καταστολή της απαγορευμένης κινητοποίησης της 25ης Μαρτίου περίπου 30.000 διαδηλωτ(ρι)ών από όλο τον κόσμο ενάντια στις μεγαδεξαμενές νερού στο Σεντ-Σολίν, με εκατοντάδες σοβαρά τραυματίες και δύο συντρόφους σε κώμα, στις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες σε αστυνομικά τμήματα και δρόμους σε πόλεις ολόκληρης της Γαλλίας, από την Τουλούζη, όπου ζει ο σύντροφός μας Σερζ, ως την Κορσική απ’ όπου κατάγεται.

Οι στρατοχωροφύλακες είχαν σκοπό να σακατέψουν, να συντρίψουν, να εξοντώσουν. Τη σφαγή είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν: “Θα δούμε εικόνες εξαιρετικά σκληρές”. Και τις είδαμε. Ενώ όμως οι χειροβομβίδες έπεφταν σαν βροχή και οι τραυματίες αυξάνονταν, η αποφασιστικότητα και η αλληλεγγύη ήταν καθολικές.

Στο Παρίσι μια τεράστια φιδίσια πορεία χιλιάδων αλληλέγγυων, με συνθήματα όπως “ Zyed, Bouna, Théo και Adama, δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε”, [πρόσωπα που έχουν δολοφονηθεί από τη γαλλική αστυνομία] “Μπάτσοι, βιαστές, δολοφόνοι”, “Σεντ-Σολίν, δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε”, “Είμαστε όλες/οι αντιφασίστ(ρι)ες”, στο πέρασμά της πυρπόλησε σωρούς σκουπιδιών και επιλεγμένους καπιταλιστικούς στόχους.

Άνεργοι, άστεγες/οι, συνταξιούχοι, καταληψίες, αντιφασίστ(ρι)ες, Κίτρινα Γιλέκα, συνδικάτα από όλους τους κλάδους των εργαζομένων, φοιτήτριες/ες, φεμινίστριες, lgbtq+, μετανάστ(ρι)ες, νεολαία από γυμνάσια και λύκεια, όλη η αγωνιζόμενη κοινωνία διασυνδέεται και συντονίζει τις αντιστάσεις της τις μέρες που ακολουθούν, με προοπτικές που δεν μπορεί να εκτιμήσει κανείς.

Πρόκειται για μαγικές στιγμές στην ιστορία των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων μιας χώρας η οποία διαχρονικά αποτέλεσε καθοριστικό σημείο αναφοράς για τις κατακτήσεις της ανθρωπότητας ενάντια στη βαρβαρότητα. Ακολουθούν ανακοινώσεις από συντρόφισσες/ους του Σερζ και των γονιών του, που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα από το Μάη του 1968.

μαύρες πέτρες

Δεύτερη ανακοίνωση σχετικά με την αστυνομική σκευωρία για τον Σερζ και τους άλλους τραυματίες του Σεντ-Σολίν

Ενώ ο σύντροφός μας Serge αγωνίζεται σαν λιοντάρι για να κρατήσει τη ζωή που το κράτος προσπάθησε να του αφαιρέσει, γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου κύματος βίας, αυτή τη φορά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το οποίο στοχεύει να τον παρουσιάσει ως έναν άνθρωπο που πυροβολήθηκε “νόμιμα”. Σήμερα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κώμα και η πρόγνωση για την υγεία του είναι ακόμη αβέβαιη. Η αλληλεγγύη μας απευθύνεται επίσης στον Mickaël και σε όλους όσοι αντιμετώπισαν αστυνομική βία στο δρόμο τους.

Τα λόγια της κρατικής εξουσίας επαναλαμβάνονται ακούραστα στα στούντιο των αστικών μμε για να κατασκευάσουν τον εχθρό που θέλουν να καταπολεμήσουν. Το προπέτασμα καπνού τους δεν θα αντέξει τις δεκάδες μαρτυρίες που έρχονται να αποκαταστήσουν την πορεία των γεγονότων. Η στρατοχωροφυλακή χρησιμοποίησε χειροβομβίδες προκειμένου να πλήξει τους διαδηλωτές και ενορχήστρωσε την αποτυχία πρόσβασης των υπηρεσιών διάσωσης, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε ότι αφήνονται οι σύντροφοι να πεθάνουν.

Οι μυστικές υπηρεσίες διανέμουν τον φάκελο του Σερζ στους συντάκτες με σκοπό να επιβάλουν την αστυνομική άποψη για να προσδιορίσουν τι είμαστε. Δεν θα σπαταλήσουμε τον χρόνο μας εδώ αναλύοντας κάθε μία από τις σκόπιμα παραποιημένες αστυνομικές εκδοχές. Αυτό θα ήταν σαν να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει η παραμικρή αλήθεια για το θέμα στις αλχημείες της προπαγάνδας του κράτους και των μμε. Ο Σερζ, ως επαναστάτης αγωνιστής, συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια με όλη του τη δύναμη στους διάφορους ταξικούς αγώνες που αναδύονται ενάντια στην εκμετάλλευσή μας, πάντα με μέλημα τη διεύρυνση, την ενίσχυση και τις νίκες των προλετάριων.

Γιατί ναι, δεν πρόκειται να παραιτηθούμε και να συντριβούμε.

Καλούμε όλες/ους όσες/οι τον γνωρίζουν να ενημερώσουν τον περίγυρό τους ποιος είναι. Αλλά να θυμούνται ένα πράγμα: ο Σερζ αρνείται τη στρατηγική της εξουσίας να διαχωρίζει “τους καλούς” από τους “κακούς” στους αγώνες. Αυτή είναι και η δική μας γραμμή.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο πήραν την πρωτοβουλία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον πυρήνα του κινήματος κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων στη Γαλλία. Λάβαμε επίσης πολλά μηνύματα από συντρόφισσες/ους από άλλες χώρες. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους καλούμε να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τον αγώνα. Άλλες πρωτοβουλίες έχουν ήδη προγραμματιστεί και καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει και να τις πολλαπλασιάσει, ανυποχώρητα, στη Γαλλία και τον κόσμο.

Καλούμε σε μαζική διακίνηση αυτής της ανακοίνωσης.

Υ.Γ.: Κυκλοφορούν πολλές φήμες σχετικά με την υγεία του Serge. Σας παρακαλούμε να μην τις διαδίδετε. Θα σας κρατάμε ενήμερες/ους για την εξέλιξη της κατάστασης.

30 Μαρτίου 2023,

Συντρόφισσες/σύντροφοι του Σερζ

Ανακοίνωση των γονιών του Serge (S.)

Ο γιος μας Σερζ νοσηλεύεται σήμερα με “πρόγνωση απειλητική για τη ζωή του”, μετά τον τραυματισμό του που προκλήθηκε από χειροβομβίδα GM2L (1), κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της 25ης Μαρτίου 2023 που οργανώθηκε στο Σεντ-Σολίν ενάντια στα έργα των αρδευτικών δεξαμενών.

Έχουμε καταθέσει μήνυση για απόπειρα δολοφονίας, σκόπιμη παρεμπόδιση της πρόσβασης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης (2), παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και παραποίηση πληροφοριών που περιέχονται σε σχετικό φάκελο.

Σε συνέχεια διαφόρων άρθρων που δημοσιεύθηκαν στον τύπο, πολλά από τα οποία είναι ανακριβή ή παραπλανητικά, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι:

Ναι, ο Σερζ είναι στη λίστα “S” (3) – όπως χιλιάδες αγωνιστές στη σημερινή Γαλλία.

Ναι, ο Σερζ είχε νομικές εκκρεμότητες – όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στην καθεστηκυία τάξη.

Ναι, ο Σερζ έχει συμμετάσχει σε πολλές αντικαπιταλιστικές συγκεντρώσεις – όπως εκατομμύρια νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν ότι μια επανάσταση δεν θα ήταν ανεπιθύμητη, συμπλέοντας με τα εκατομμύρια των εργαζομένων που σήμερα αγωνίζονται ενάντια στη μεταρρύθμιση των συντάξεων στη Γαλλία.

Θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για παραβατικές πράξεις που θα μπορούσαν να στιγματίσουν τον γιο μας, αλλά ότι οι πράξεις αυτές είναι αντίθετα προς τιμήν του.

29 Μαρτίου 2023,

Οι γονείς του Serge

Σ.τ.Μ.:

(1) Θανατηφόρο μέσο που μπορεί να προκαλέσει ακρωτηριασμό, εξόρυξη οφθαλμού, μη αναστρέψιμες βλάβες, ακόμη και θάνατο. Χρησιμοποιείται συστηματικά από τα γαλλικά ματ και την τετράτροχη στρατιωτική μονάδα (που υπάγεται στο υπουργείο εθνικής άμυνας) με τη χρήση ειδικού εκτοξευτήρα λόγω του κινδύνου αυτοτραυματισμού. Ζυγίζουν περίπου 150 γραμμάρια, έχουν εμβέλεια έως 220 μέτρα και ένταση ήχου 165 ντεσιμπέλ, υπερβαίνοντας την ένταση του ήχου ενός αεροπλάνου κατά την απογείωσή του. Στη διάρκεια της τρίωρης κινητοποίησης στο Σεντ-Σολίν εκτοξεύθηκαν 4.000 από αυτές τις χειροβομβίδες τραυματίζοντας σοβαρά πάνω από 200 ανθρώπους.

(2) Από την πρώτη κλήση στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης μέχρι τη μεταφορά του Σερζ σε νοσοκομείο πέρασαν τουλάχιστον 3 ώρες και 40 λεπτά.

(3) Η λίστα “S”, που διέπεται από αόριστες και αμφισβητούμενες διατάξεις, καταρτίζεται από τη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών και περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία και τις ακριβείς κινήσεις ατόμων που, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, θεωρούνται “ύποπτα για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια του κράτους με τάσεις ριζοσπαστικοποίησης”, φακελώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες ανθρώπους που συμμετέχουν σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Για τον σοβαρότατο τραυματισμό του Σερζ και του Μικαέλ μπορείτε να διαβάσετε την προηγούμενη δημοσίευση https://www.athens.indymedia.org/post/1624527/

Θα ακολουθήσουν κι άλλες σχετικές ενημερώσεις, αναλύσεις και βίντεο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*