Φράγκα και Καριέρες με τις Ζωές των Άλλων

Η ξεφτίλα της αριστερής οργανικής διανόησης. Πλούσια μεταδιδακτορικά, “επιστημονικές” δημοσιεύσεις, “μελέτες” και εξίσου πλούσια ανταμοιβή από τα μισθολόγια της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Σήμερα, πωλούν ακόμη και τις θυσίες, το αίμα και τους αγώνες του παρελθόντος σε “ιστορικούς περιπάτους” με το αζημίωτο.

Ο “σημαντικός” ιστορικός με το όνομα Μενέλαος Χαραλαμπίδης, αφού κατάφερε να εδραιωθεί στον χώρο της αριστεράς, της ακαδημαικής κοινότητας αλλά και μεγάλου αριθμού ανιδιοτελών ανθρώπων με συνείδηση (δυστυχώς), κάνοντας “ιστορικούς περιπάτους” σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας για αγώνες και θυσίες καθημερινών ανθρώπων της αριστεράς, πολύ γρήγορα, όπως ήταν αναμενόμενο, οι “περίπατοί” του απέκτησαν ταρίφα και η γνώση μεταφράστηκε σε εμπόρευμα.

Έτσι, για άλλη μια φορά, την ερχόμενη Κυριακή, 26 Ιουνίου, οι “ιστορικοί του περίπατοι”, θα διεξαχθούν με θέμα το κατοχικό Παγκράτι:

“… η αφήγηση ξεκινά από το 1922, τότε που η άφιξη των Μικρασιατών προσφύγων μετέτρεψε το Παγκράτι σε σύνορο μεταξύ παλαιών και νέων κατοίκων της Αθήνας… “, “… στην ανάπτυξη του τοπικού αντιστασιακού κινήματος και τη συμμετοχή του δημιουργού Βασίλη Ρώτα, που είχε το θέατρό του στο Παγκράτι, καθώς και των Ελλήνων ηθοποιών στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο….”, “…στη στάση της οδού Δαμάρεως, όπου γίνεται περιγραφή της δολοφονίας ενός Γερμανού αξιωματικού από τους αιφνιδιασμένους ενόπλους του ΕΛΑΣ…”, ενώ “… στο σημείο όπου εκτελέστηκε ο αρχηγός της οργάνωσης Χ Παγκρατίου, Νίκος Παπαγεωργίου, θα γίνει λόγος για τον σχεδιασμό και τον τρόπο υλοποίησης της επιχείρησης από τους άνδρες της Εθνικής Πολιτοφυλακής (πρώην ΟΠΛΑ)”.

Όλα τα παραπάνω, αφού κλείσουμε θέση, στην τιμή των 15 ευρώ.

Στη ζοφερή απάνθρωπη καθημερινότητα που χτίζει η εξουσία προστίθεται η υποκρισία και η ιδιοτέλεια της κομματικής αριστεράς.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*