Eνημέρωση από Προπύλαια

Σχετικά με τη γελοιότητα του σύριζα και τη συναυλία για την Ουκρανία στα Προπύλαια

ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σήμερα νωρίς το απόγευμα οι συριζαίοι τελείωναν με τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για τη συναυλία “Όχι στον πόλεμο”. Πολλά φορτηγά με μηχανήματα ήχου, μεγάλη ευκαιρία.

Στο τοίχο των Προπυλαίων γράφτηκε το παραπάνω σύνθημα. Αμέσως μετά ένας τεχνικός σχολίασε πως ο τοίχος “βεβηλώθηκε”. Ακολούθησε συνομιλία και κάπως τα μάζεψε.

Στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου στηνόταν η πραμάτεια. Πάγκοι με σημαίες της Ουκρανίας, σουβλάκια, κοσμήματα και άλλα “αντιπολεμικά” αγαθά.

Οι πρόθυμοι καλλιτέχνες, που έσπευσαν να απολογηθούν, με πρώτο τον “δε μας χέζεις ρε Νταλάρα”, θα προσθέσουν ακόμη έναν “αγώνα στο βιογραφικό τους.

Εξάλλου, περίπου οι ίδιοι θα τραγουδήσουν και σε ανάλογο τηλεμαραθώνιο στην ερτ, ένας χυλός όλα.

Για τη ζωή. Ποια ζωή; Η ζωή δεν είναι ένα πράγμα, δεν έχει αφ’ εαυτής νόημα. Εμείς της δίνουμε νόημα. Όσοι και όσες δεν είμαστε ούτε έμποροι όπλων, ούτε τραπεζίτες, ούτε πολιτικές μαριονέτες, ούτε εθελόδουλοι δούλοι. Παρεμβαίνουμε στη διαιώνισή της και αποφεύγουμε, αν το επιθυμούμε, το θάνατο που προάγει η κάθε λογής εξουσία, ρυθμίζοντας την καταστροφή του “πλεονάσματος”: των ζωντανών οργανισμών, της φύσης, του συσσωρευμένου “έχειν” σε βάρος του “είναι”.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*